Kad svajonė virstų realybe, ilgametis NHL žaidėjas turi penkis sezonus žaisti nacionaliniame čempionate. Būtent dėl šios priežasties D. Kasparaitis ir apsivilko „Hockey Punks“ klubo, kuriam atstovauja jau trečią sezoną, marškinėlius.

Vieno geriausių visų laikų Lietuvos ledo ritulininko vedama komanda Vilniaus derbyje net 10:1 nepasigailėjo „Geležinio Vilko“ komandos. D. Kasparaičio indėlis į pergalę – įvartis ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

„Jausmas visada geras, – paklaustas apie sugrįžimą ant ledo gimtinėje, atsakė sportininkas. – Man patinka ledo ritulys, manau, kad jį žaisiu visą savo gyvenimą, bet visų pirmiausia man patinka laimėti. Nesvarbu, koks lygis – pergalė yra pergalė.“

„Vaiduokliu Kasparu“ dėl efektingų jėgos veiksmų kadaise pramintas gynėjas šį kartą savo jaunųjų varžovų neskriaudė. Vis tik vieną susidūrimą „Geležinio vilko“ žaidėjas tikrai prisimins – atsitrenkęs į veteraną ant ledo krito tarsi atsimušęs į sieną.

„Varžovai galbūt ir jaučia baimę, bet aš nebandau žaisti savo stiliumi, nes jau vis tiek man jau 43 metai: turiu 5 vaikus, kurie nelabai suprastų, jeigu ką nors prie borto primuščiau“, – juokėsi elektrėniškis.

Rusijai tarptautiniuose turnyruose anksčiau atstovavęs D. Kasparaitis užsivilkti Lietuvos rinktinės marškinėlius galės tik 2018-ųjų Tarptautinės ledo ritulio asociacijos (IIHF) rengiamame pasaulio čempionate, todėl „Hockey Punks“ komandoje sužaisti turės dar bent porą sezonų. Neprarasti savo gebėjimų jis stengiasi ir Majamyje su draugais žaisdamas mėgėjų lygoje.

„Su kiekvienais metais darosi vis sunkiau, bet jeigu viskas bus gerai ir numesiu svorio, tai galbūt ir bus šansas. Bet, jeigu mano pavardė yra Kasparaitis, dar nereiškia, kad galiu žaisti už rinktinę. Reikia būti geroje fizinėje formoje ir komandai atvažiuoti padėti, o ne padaryti cirką“, – į galimybę debiutuoti gimtosios šalies nacionalinėje komandoje rimtai žvelgė jis.

D. Kasparaitis prisipažino, kad toli gražu nėra tinkamoje sportinėje formoje, bet tikėjosi, kad antradienį vyksiančiame Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) mače jau jausis geriau. Vos šeštadienį į Lietuvą sugrįžęs olimpinis čempionas gimtinėje ilgai neužsibus – sparnus atgal į Majamį jis pakels jau ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)