LTOK ir KKSD susitarė finansuoti Lietuvos sportininkų pasirengimą ir dalyvavimą žaidynėse bei patvirtino Lietuvos sportininkų rengimo ir dalyvavimo žaidynėse programą „Pjongčangas 2018“.

LTOK finansuos Lietuvos sportininkų rengimą, Lietuvos sporto federacijų teikimu formuos Lietuvos olimpinę rinktinę, užtikrins ir finansuos olimpinės rinktinės sportininkų ir juos aptarnaujančio personalo dalyvavimą žaidynėse.

2014–2015 m. LTOK Pjongčango programos įgyvenimui jau skyrė 170 tūkst. eurų. Šiuo metu Olimpinio solidarumo programos stipendijas gauna du žiemos sporto šakų atstovai – Agnė Sereikaitė ir Tomas Kaukėnas. Planuojama, kad per visą olimpinį ciklą LTOK Pjongčango žaidynėms skirs didesnį biudžetą nei buvo išleista Sočio žaidynėms.

KKSD skirs finansavimą žaidynėms sportininkus rengiančiam Lietuvos olimpiniam sporto centrui (LOSC), Lietuvos sporto medicinos ir Kauno sporto medicinos centrams, teikiantiems sveikatos priežiūros paslaugas žaidynėms besirengiantiems sportininkams, departamento pripažintų žiemos sporto šakų federacijų plėtros programoms ir projektams.

Susitarimu patvirtinta programa bus siekiama, kad 2018 m. žiemos olimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovautų ne mažiau kaip 6 sportininkai, kurių vienas užimtų ne žemesnę kaip dešimtą vietą, vienas ne žemesnę kaip dvidešimtą vietą, du ne žemesnę kaip trisdešimtą vietą ir du savo rungtyje aplenktų ne mažiau kaip pusę varžybų dalyvių.

Programoje taip pat apibrėžiami sportininkų atrankos kriterijai, jų rengimo principai, planai ir specialistų funkcijos.

Žiemos olimpinės žaidynės Pjongčange vyks 2018 m. vasario 9-25 d. Žaidynių organizacinis komitetas planuoja, kad 7 rungtyse (15 –oje disciplinų) rungsis apie 5 tūkst. sportininkų iš daugiau kaip 100 šalių.