Pasak šalies vadovės, šie metai buvo ypač sėkmingi - sportininkai iškovojo daugybę medalių ir dovanojo daug skambių pergalių Lietuvai.

„Jūsų laimėjimai vėl ir vėl mus visus sujungia, skatina didžiuotis sava šalimi ir tikėti jos ateitimi. Kiekvienas iš Jūsų esate Lietuvos tapatybės kūrėjas", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovės teigimu, sportininkai rodo puikų pavyzdį visai Lietuvai, prisidėdami prie sveikos ir stiprios visuomenės kūrimo ir sporto populiarinimo. Žmonės renkasi vis aktyvesnį laisvalaikį - sėda ant dviračio, bėga maratone, žaidžia tenisą ar plaukia.

Sportininkams, treneriams ir sporto bendruomenei Prezidentė palinkėjo visada išsaugoti Lietuvą širdyse, tikėti savo jėgomis ir nepamiršti, kad visa Lietuva didžiuojasi jų pasiekimais.

Valstybės ordinais ir medaliais Kūno kultūros ir sporto dienos proga Prezidentės dekretu apdovanoti 18 sportininkų, taip pat įteiktos 242 padėkos. Ceremonijoje dalyvavo tokie garsūs šalies sportininkai kaip penkiakovininkas Justinas Kinderis, irkluotoja Milda Valčiukaitė, orientacininkas Tomas Kuzminskis.
Justinas Kinderis ir Dalia Grybauskaitė (prezidente.lt nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)