Proga pasinaudojo disko metikė Ieva Zarankaitė, įrankį švystelėjusi 60,10 m. Skaičiuojant olimpinės atrankos reitingą, sumuojami penki geriausi rezultatai, tuo tarpu uteniškei Vilniuje užfiksuotas rezultatas yra trečias. Ar to pakaks norint patekti į žaidynes paaiškės ketvirtadienį.

„Džiaugiuosi, sezonas buvo tikrai ilgas, dalyvavau daug varžybų. Išnaudojau visas galimybes, surinkau daug taškų. Džiaugiuosi, kad šiandien pavyko mesti virš 60 metrų. Žinoma, norėjosi asmeninio rekordo, o tai būtų dar labiau sustiprinę galimybę patekti tarp 32 geriausių. Bet ir dabar rezultatas geras, tikiuosi, tai man padės užsitikrinti vietą Tokijuje“, – sakė I. Zarankaitė.

Vilniaus „Cosma“ taurės varžybos pagal rangą Lietuvoje nusileidžia tik šalies čempionatui. Joms suteikta „World Athletics“ E kategorija, o prizinį fondą sudarė 7 tūkst. eurų. Didžiausią jo dalį – 900 eurų – išsikovojo Andrius Gudžius. Disko metimo rungtyje triumfavęs Europos ir pasaulio čempionas pasiekė geriausią rezultatą tarp visų 14 rungčių dalyvių. Lengvaatletis diską nuskraidino 67,02 m.

„Viskas neblogai, 67 metrai – sotus rezultatas po sunkių vakarykščių treniruočių. Visą laiką norisi geriau, norisi daugiau, bet dabar toks etapas, kad būtų sėkmės reikalas, jei būčiau numetęs gerokai toliau. Ruošiamės, ketvirtadienį dalyvauju Deimantinės lygos varžybose Osle, čia buvo gera treniruotė“, – teigė planetos čempionas.

Be konkurencijos dalyvavęs ir jaunimo svorio įrankį (1,75 kg) mėtęs Mykolas Alekna pasiekė antrą rezultatą planetos istorijoje bei pagerino Lietuvos jaunimo rekordą. Didžiausia jaunoji šalies lengvosios atletikos žvaigždė diską numetė net 69,77 m – tai vos 36 centimetrais prasčiau už ukrainiečiui Mikitai Nesterenkai priklausiantį jaunimo pasaulio rekordą.

Mykolas Alekna / FOTO: Regimantas Tarasevičius

„Džiaugiuosi dėl Lietuvos rekordo, o į pasaulio per daug nesitaikome. Bet jei sezono eigoje pavyks jį pagerinti, bus smagu, – komentavo M.Alekna. – Kaip ir visos varžybos, čia yra pasiruošimas pasaulio bei Europos čempionatams. Nusprendžiau mesti 1,75 kg diską vien dėl to, jog tai praktika prieš svarbiausias varžybas.“

Praėjusį savaitgalį Lietuvos čempionate Manto Jusio auklėtinis suaugusiųjų svorio įrankį (2 kg) taip pat metė toli – 63,52 m.

Moterų šuolių į aukštį rungties čempione tapo Airinė Palšytė (185 cm), vyrų – Adrijus Glebauskas (220 cm). Šuolių į tolį rungtyje triumfavo latvis Janis Leitis (7,53 m) bei geriausią Lietuvos sezono rezultatą pasiekusi Jogailė Petrokaitė (6,54 m).

Sėkmingai 400 m bėgime pasirodė Agnė Šerkšnienė: sportininkė vos 0,07 sek. atsiliko nuo savo sezono rekordo ir nuotolį įveikė per 52,27 sek.

„Labai nudžiugino varžybos ir labai džiaugiuosi šiandieniniu rezultatu. Iš tikro nežinojau, ko tikėtis po neaiškių dviejų savaičių. Savijauta buvo nebloga, oras puikus ir tiesiog pabandžiau įsivaizduoti truputį kitokią bėgimo taktiką. Labai patiko, gavosi gerai, gal šiek tiek gaila, kad nepavyko taip subėgti per čempionatą, bet tada savijauta nebuvo tokia gera“, – komentavo A.Šerkšnienė.

Vyrų 1500 m bėgimą laimėjo Simas Bertašius (3 min. 44,15 sek.), 800 m – Eduardas Survilas (1 min. 52,01 sek.). 100 m rungtyje nepralenkiami buvo Kostas Skrabulis (10,84 sek.) bei Akvilė Andriukaitytė (11,98 sek.), o perpus ilgesniame nuotolyje – Gediminas Truskauskas (20,79 sek.).

„Šiame stadione nebuvau bėgęs iš 21 sekundės, savotiškas stadiono rekordas. Tikrai neblogai, Lietuvos čempionatas buvo vos prieš tris dienas, bet subėgau panašiai kaip ten. Šiandien gal šiek tiek pritrūko konkurencijos, pakovojau su savimi“, – sakė G. Truskauskas.

Olimpinių normatyvų Vilniuje siekė Modesta Morauskaitė ir Dovilė Kilty. Nors normatyvų įvykdyti nepavyko, jos tapo rungčių nugalėtojomis: Modesta laimėjo 400 m barjerinį bėgimą (57,47 sek.), o Dovilė – trišuolį (13,58 m).

Teisę dalyvauti Tokijo žaidynėse pagal reitingą iškovojusių sportininkų sąrašas bus paskelbtas ketvirtadienį. Galutinė rinktinė paaiškės liepos 5-ąją, kadangi iki tada nacionaliniai olimpiniai komitetai turi pranešti apie sportininkų dalyvavimą žaidynėse.

„Cosma“ taurės varžybų rėmėjas – Vilniaus miesto savivaldybė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją