Lapkričio 26-ą dieną Seime bus svarstomas įstatymo projektas, kuris leistų Prezidentei suteikti pilietybę I. Tobias.

Ta proga I. Tobias ir D. Stagniūnas interenete išplatino viešą vaizdo kreipimąsi, kuriuo prašo visos Lietuvos žmonių paramos.

„Labas. Aš – Isabella Tobias. Ir aš esu Deividas Stagniūnas. Mes čiuožiame už Lietuvą. Bet kaip žinote, Isabella neturi Lietuvos pilietybės. Šį antradienį Seimas svarstys įstatymo projektą, kuris galėtų leisti prezidentei suteikti pilietybę mano gražiai partnerei. Tad norėtume jūsų paprašyti didelio palaikymo. Ačiū, visiems!“, - abu sportininkai kreipiasi į visuomenę.

Slovakija suteikė pilietybę italei Federicai Testovai, kuri Sočio olimpinėse žaidynėse atstovaus šiai šaliai. Slovakijos pora yra antra eilėje į Sočį po I. Tobias ir D. Stagniūno. Mūsiškiai užima 17-ą vietą pasaulio reitinge, o slovakai yra 56-i. Slovakai netiki, kad I. Tobias gaus Lietuvos pilietybę, todėl deda visas pastangas, kad išvažiuotų F. Testova ir jos partneris Lukašas Csolley.

Lietuvos Seimo Teisės departamentas paskelbė, kad Seimo narių iniciatyva keisti Pilietybės įstatymą galimai prieštarauja Konstitucijai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (91)