Trenerio Dmitrijaus Kozlovo auklėtinė A. Golovkina sėkmingai pradėjo savo pirmą sezoną suaugusių varžybose ir demonstruoja daug žadančius rezultatus. Už trumpąją programą sportininkė surinko 48,62 taško, iš kurių 27,82 gavo už techniką. Už laisvąją programą teisėjai šiai Lietuvos atstovei skyrė 98,73, o iš jų 51,21 buvo už techniką.

Šiuo metu čiuožėja jau turi surinkusi taškus už techniką, kurie, pagal Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) taisykles, yra privalomi norint dalyvauti pasaulio bei Europos čempionatuose. Sportininkė su laisvąją programa užėmė net antrą vietą, o šeštadienį po trumposios programos buvo ketvirta.

Suaugusių grupėje startavo 17 sportininkių iš 12 valstybių. Suaugusių grupėje taip pat pasirodė ir kita Lietuvos čiuožėja - Inga Janulevičiūtė.

Šiai sportininkei pasirodymas Varšuvoje nebuvo toks sėkmingas kaip A. Golovkinai - I. Janulevičiūtė užėmė 14 vietą. Varžybų nugalėtoja tapo Rusijos sportininkė Elizaveta Tuktamysheva, o antrą vietą užėmė čiuožėja iš Armėnijos Anastasia Galustyan.

„Ice Challenger“ turnyrai debiutavo tik šio sezono pradžioje. Visą „Ice Challenger“ seriją sudaro 10 varžybų, vykstančių rugsėjo - gruodžio mėnesiais Austrijoje, Vokietijoje, Italijoje, JAV, Kanadoje, Italijoje, Latvijoje, Suomijoje, Lenkijoje, Kroatijoje ir Slovakijoje.

Sportininkui galima dalyvauti tik trijose šios serijos varžybose. A. Golovkinai tai buvo antrasis startas „Ice Challenger“ varžybose.

Neseniai vykusiose šios serijos varžybose „Volvo Open Cup“ Latvijoje Aleksandra užėmė 5 vietą, o gruožio pradžioje ji dalyvaus paskutinėse šios serijos varžybose Zagrebe (Kroatija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją