„Tragikomiška“ – taip savo oficialioje socialinio tinklo paskyroje pirmadienį susiklosčiusią situaciją apibūdino ROC.

Pirmo etapo A grupės ekipų dvikova vėlavo valandą laukiant neplanuotai užtrukusių paskutinių žaidėjų koronaviruso testų tyrimų rezultatų.

Rusės 40 minučių ant ledo lūkuriavo vienišos, kanadietėms nusprendus pasilikti savo rūbinėje. Galiausiai ten pat grįžo ir ROC atstovės.

Vėliau abiejų komandų ledo ritulininkės iščiuožė į aikštę jau dėvėdamos kaukes.

„Kanadietės nenorėjo pradėti rungtynių dėl vėluojančių rusių testų rezultatų. Galiausiai susitarta žaisti su kaukėmis“, – aiškino Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) prezidentas Lucas Tardifas.

Testų rezultatai buvo paskelbti antro kėlinio metu. Kadangi visi atsakymai buvo neigiami, rusės paskutiniame kėlinyje kaukes nusiėmė, bet kanadietės su jomis liko iki finalinės sirenos.

ROC ekipą prieš pat žaidynes koronavirusas išretino smarkiai – pirmas rungtynes praleisti teko šešioms žaidėjoms. Vėliau COVID-19 diagnozuotas dar dviem rusėms.

Tiesa, ROC atstovai tvirtino nesuvokiantys varžovių baimių užsikrėsti nuo jų.

„Tragikomiškas mačas, o dar keisčiau atrodo faktas, jog prieš rungtynių pradžią viena iš Kanados žaidėjų buvo išsiųsta atgal į viešbutį dėl... teigiamo COVID-19 testo“, – rašoma ROC socialinio tinklo paskyroje.

Kanados gretose apšilime dalyvavo, bet rungtynių taip ir nepradėjo puolėja Emily Clark. Tiesa, oficialiai kol kas neskelbiama, kas eliminavo žaidėją iš kovos.


„Labai keista žaisti ledo ritulį su kaukėmis – taip neįmanoma parodyti visko, ką moki geriausio. Su kauke net negali normaliai pabėgioti ryte, o čia – olimpinės žaidynės. Daugiau taip neturėtų būti, nes tai – nesąmonė, o ne varžybos“, – komentavo buvęs ilgametis IIHF vadovas Rene Faselis.

Tačiau kanadietės jo žodžius paneigė ant ledo. Nors su kaukėmis žaidė ilgiau, tai nesutrukdė 2018 metų Pjongčango olimpinėms vicečempionėms sutriuškinti varžoves 6:1 (2:0, 2:1, 2:0).

Standings provided by SofaScore LiveScore


Visas trejas iki šiol sužaistas rungtynes laimėjusios kanadietės dalinasi A grupės lyderių pozicija su titulą ginančiomis amerikietėmis (po 9 taškus), rusės žengia trečios (3 tšk.) Tuščiomis kišenėmis kol kas lieka suomės bei šveicarės.

B grupėje lyderiauja Japonija (7 tšk.), už kurios rikiuojasi Čekija (6 tšk.), Kinija (5 tšk.), Danija (3 tšk.) ir Švedija (0 tšk.).

Į ketvirtfinalius pateks po keturias stipriausias abiejų grupių komandas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)