Arbitrai Saulius Dirda ir Vytautas Šimkus nukentėjo per rugsėjo 13-ąją vykusias Kauno apskrities pirmenybių rungtynes tarp "Inkaro veteranų" ir Kauno "Nautaros".

Trys "Inkaro veteranų" ekipos futbolininkai mačo metu kumščiais ir kojomis aptalžė aikštės teisėjo asistentus.

Įsisiautėję kauniečiai Šarūnas Šileika ir Deividas Kalpokas teisėją V.Šimkų vaikėsi net po tribūnas.

Jau nutraukus rungtynes "Inkaro veteranų" žaidžiantysis treneris Renardas Kapustas ir D.Kalpokas smūgiais patiesė S.Dirdą.

Išpuoliui per futbolo varžybas neliko abejingas Seimo narys Stanislovas Buškevičius.

"Kokį pavyzdį chuliganai rodo vaikams? Tokie išsišokimai neigiamai atsilieps jau, atrodytų, atsigaunančio futbolo įvaizdžiui", - piktinosi politikas.

Precedento neturintis chuliganiškas elgesys šokiravo ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos (LFTA) prezidentą Joną Bragą.

LFTA vadovas pareikalavo, kad nusikaltę asmenys trejus metus negalėtų dalyvauti Kauno apskrities čempionate, o iš "Inkaro veteranų" ekipos būtų atimti ką tik pelnyti apskrities čempionų titulai.

"Siūlau chuliganus bausti taip, kad kitiems būtų pamoka. Bet federacija priėmė per švelnias bausmes", - teigė J.Braga.

Kauno apskrities futbolo federacijos prezidiumas beveik vienbalsiai (prieš pasisakė tik J.Braga) nutarė skirti švelnesnes bausmes. Prasikaltę futbolininkai tik ateinantį sezoną negalės dalyvauti apskrities pirmenybėse.

Bet jie jau spalio 21-ąją su Kauno "Inkaru" startuos Lietuvos salės futbolo čempionate, o lapkričio pradžioje atstovaus mūsų šaliai UEFA salės futbolo taurės turnyre.