Atrankos varžybose ji penktadienį liko ketvirta.

Čempionės titulą ginanti A. Palšytė trečiuoju bandymu įveikė 1 m 93 cm aukštį.

Tokį patį aukštį įveikė dar šešios sportininkės – rusė Marija Lasickienė, ukrainietės Julija Levčenka ir Kateryna Tabašnyk, švedė Erika Kinsey bei britė Morgan Lake.

Airinė praleido pirmąjį pradinį 1.75 m aukštį ir pasirodymą pradėjo nuo 1 m 81 cm aukščio. Pirmaisiais bandymais ji įveikė 1 m 85 bei 1 m 89 cm aukščius.

Airinė pirmu bandymu neįveikė 1.93 m aukščio, tiesa, nei vienai šuolininkei iš pirmo karto nepavyko peršokti į tokį aukštį iškeltos kartelės.

Į finalą pateko net 12 sportininkių, nes 7-12 vietas užėmusios sportininkės užfiksavo vienodą rezultatą – 1.89 m.

„Buvau nusiteikusi pirmais bandymais šokti viską. Danga labai greita ir šokli, tačiau reikia laiko priprasti, dėl to teko koreguoti įsibėgėjimą.

Tiek trenerė, tiek kineziterapeutas sėdėjo, analizavo ir matė, kad yra šiokių tokių klaidelių. Jas ištaisiau ir šiek tiek visus panervinusi įveikiau tą aukštį. Viskas yra gerai, esu finale“, – dėl klaidų šokant 193 cm labai nesijaudino A. Palšytė.

„Dabar šuolininkių į aukštį lygis yra labai aukštas, daug iš jų yra įveikusios arti dviejų metrų, tad kovoti tikrai yra su kuo.

Ginti čempionės titulą bus labai sunku. Labai malonu būtų, jei pavyktų apginti titulą, bet tai užduotis ne iš lengvųjų.

Visada čempionatuose atiduodu viską, ką galiu, ir, jei sekasi, būna gerai. Atsakomybės neužsidedu, bet tikiuosi palaikymo. Esu nusiteikusi optimistiškai ir tikrai kovosiu iki paskutinio“, – tikino A. Palšytė.

Atrankoje varžėsi 26 sportininkės. Finalas vyks sekmadienį.

Primename, kad Lietuvos rekordas – 201 cm – buvo pasiektas 2017 metų Europos uždarų patalpų čempionate, kuriame A. Palšytė iškovojo auksą.

Geriausiai 2017-ųjų šalies sportininkei A. Palšytei ne itin sėkmingi praėję metai jau pasimiršo.

Šiame sezone Kotbuse (Vokietija) vykusiose šuolininkų varžybose lietuvė peršoko 198 cm bei nusileido tik „nenugalimai“ rusei Marijai Lasickienei.

Šuolių į aukštį rungties atrankos rezultatai

Penktadienio vakarą Glazgo „Emirates“ arenos taką išbandė ir Natalija Piliušina. JAV gyvenanti lietuvė 1500 m distanciją nubėgo per 4 min. 20,98 sek. bei užėmė 19 vietą.

„Norėjau patekti į finalą, jaučiausi labai gerai tiek per apšilimą, tiek porą savaičių iki varžybų. Tačiau pirmus 400 m „užsibėgome“, laikiau tempą iki 800 m, o tada „parėjo“. Kelionė buvo ilga, gal susidėjo tas nuovargis ir per greita pirma pusė, todėl ir toks rezultatas gavosi“, – pasirodymą komentavo N. Piliušina.

Jai tai buvo pirmas tokio rango varžybų uždarų patalpų čempionatas apskritai. Be to, Amerikoje ji dažniausiai bėga ne europiečiams įprastame manieže, o ir 1500 m nuotolį varžybose šį sezoną lietuvė įveikė pirmą kartą.

„Nežinomybės dėl to, kad pirmas uždarų patalpų čempionatas, nebuvo, bet manieže praktiškai nestartavau šiemet. Startai, kuriuos dariau, buvo ant 300 m ilgio tako ir posūkis nebuvo pakeltas – tarsi stadione. Nesu pratusi, nes seniai nestartavau manieže, tad gal tai šiek tiek baugino“, – sakė N. Piliušina.

Nuo 2012-ųjų, kada lengvaatletė bėgo Europos čempionato finale, rinktinei ji atstovavo tik Universiadoje ir 2015-ųjų Europos komandiniame čempionate.

Traumų kamuota bėgikė turi tikslą – patekti ir sėkmingai pasirodyti Tokijo olimpinėse žaidynėse.

„Tikslą turiu pakankamai nemažą kitiems metams, noriu ne tik patekti į olimpines žaidynes, bet ir patekti į pusfinalį, tą greičiausiai bandysiu 1500 m rungtyje.

Keičiau trenerį, nebesu su ta komanda, su kuria buvau Sietle. Manau, man netiko metodika, dėl to ir traumų buvo toks kiekis.

Nebūdavo pakankamai laiko išsigydyti, todėl ir buvo viena trauma po kitos. Pakeičiau trenerį, pakeičiau gyvenamąją vietą ir viskas po truputį lyg ir grįžta į vėžes“, – sakė N. Piliušina.

Greičiausiai atrankoje bėgo ispanė Marta Perez (4 min. 8,05 sek.), čekė Simona Vrzalova (4 min. 8,06 sek.) bei airė Ciara Mageean (4 min. 8,15 sek.).

Šeštadienį ryte 60 m atrankos varžybose dalyvaus 18-metė Akvilė Andriukaitytė.

Natalija Piliušina
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)