Lietuvos golbolininkai per tris pirmas rungtynių minutes praleido du įvarčius ir atsidūrė besivejančiųjų vaidmenyje. Mūsų komandos situacija galėjo komplikuotis dar labiau, bet ukrainiečiai neįmušė baudinio – Lietuvos rinktinę išgelbėjo vartų virpstas.

Pirmo kėlinio viduryje lietuviai atkuto: Justas Pažarauskas taikliu metimu rezultatą sušvelnino, o Nerijus Montvydas sugrąžino pusiausvyrą – 2:2. Šie skaičiai buvo švieslentėje ir rungtynėms įpusėjus.

Pirmo kėlinio pabaigoje Lietuvos rinktinės atakų lyderį N. Montvydą pakeitęs Artūras Jonikaitis aikštėje liko ir po pertraukos. Ir jau antrą antro kėlinio minutę išvedė lietuvius į priekį.

Vis dėlto persvara mūsų komanda džiaugėsi tik iki kitos ukrainiečių atakos, pasibaigusios įvarčiu – 3:3.

Lietuvos rinktinei minimalią persvarą grąžino J. Pažarauskas, kurio mestas kamuolys lyg peilis perrėžė ukrainiečių gynybą ir suspurdėjo vartų kampe. Paskutinius du smūgius lietuviai savo varžovams sudavė likus žaisti mažiau nei dvi minutes, kai A. Jonikaitis ir J. Pažarauskas pelnė dar po įvartį – 6:3.

Lietuvai J. Pažarauskas pelnė tris įvarčius, A. Jonikaitis pridėjo du, N. Montvydas pasižymėjo kartą.

Lietuva Europos čempionatuose yra iškovojusi devynis medalius: penkis aukso, su sidabro ir du bronzos.

Mūsų šalies rinktinė medalius Europos čempionatuose skina be pertraukų nuo 2007 m. ir apdovanojimus iškovojo jau aštuntame Senojo žemyno čempionate iš eilės.

2021 m. Lietuvos rinktinei – išskirtiniai, nes rugsėjį nacionalinė komanda pasipuošė Tokijo paralimpinių žaidynių bronzos medaliais.

Lietuvos rinktinės rezultatai 2021 m. Europos čempionate:

Lapkričio 5 d., penktadienis

11.30 val. Lietuva – Ispanija 13:3

Lapkričio 6 d., šeštadienis

9.10 val. Rusija – Lietuva 5:11

Lapkričio 7d., sekmadienis

16.10 val. Ukraina – Lietuva 4:8

Lapkričio 8 d. pirmadienis

13.50 val. Lietuva – Belgija 5:7

Lapkričio 10 d., trečiadienis

12.40 val. Ketvirtfinalis. Lietuva – Juodkalnija 15:9

Lapkričio 11 d., ketvirtadienis

16.10 val. Pusfinalis. Lietuva – Vokietija 9:8

Lapkričio 12 d., penktadienis

16.45 val. Finalas. Lietuva – Ukraina 6:3

Beje, lietuviai ir ukrainiečiai šiame čempionate buvo susitikę B grupės dvikovoje, kurioje 8:4 savo pranašumą taip pat įrodė Valdo Gecevičiaus auklėtiniai.

Lietuvos rinktinė Europos golbolo čempionatuose per istoriją yra iškovojusi devynis medalius: penkis aukso, su sidabro ir du bronzos apdovanojimus. Europos čempione mūsų šalies komanda pastarąjį kartą tapo 2017 m. Suomijoje vykusiame turnyre.

Finalo vaizdo įrašas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)