J. Statkevičius plaukimo varžybas dabar stebi per televiziją. Anksčiau nuolat žiūrėdavo Rūtos Meilutytės pasirodymus, o dabar žavisi Danu Rapšiu.

„Gaila, kad Rūtelė aukščiausio lygio varžybose plaukė tik maždaug trejus metus. Ir viskas. Dabar Lietuvoje krizė įvairiose gyvenimo srityse, taip pat ir sporte“, – kalbėjo Juozas.

Vis dėlto jam per televizorių labiausiai patinka stebėti meninės gimnastikos varžybas: „Man be galo įdomu ir tai, kaip merginos yra apsirengusios“.

Sovietiniais laikais Juozas nebuvo abejingas krepšiniui. Jis nepraleisdavo legendinių Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA kovų. „Dabar man krepšinis jau ne toks įdomus. Be to, ir laiko neturiu žiūrėti rungtynes. Tiesa, visada paklausiu draugų, kaip lietuviai sužaidė svarbiausiose varžybose“.

Pašnekovas įsitikinęs, kad krepšinis anksčiau labiau garsino Lietuvą. „Kur tik benuvažiuočiau, daug užsieniečių išgirdę žodį 'Lietuva“, pamini Arvydą Sabonį. Neseniai tai patyriau, kai buvau Sicilijoje“.

J. Statkevičius dar kartą į šuns dienas išdėjo Lietuvos olimpiečių aprangą, kurią jie dėvės Tokijo olimpinėse žaidynėse. Tuos drabužius kūrė pasaulinis sporto prekių ženklas „4F“.

Juozas šią aprangą vadino tragedija, didele gėda, beskonybe.

„Gal taip buvo bandyta sutaupyti, bet aš būčiau nemokamai davęs patarimų, jei manęs būtų paprašę. Pats nenoriu siūlytis ir tokiu būdu nusipiginti“, – aiškino J. Statkevičius.

Garsus dizaineris ir pats sportuoja. Jis namie kiekvieną dieną daro mankštą kilnodamas svarmenis. Kai išvyksta atostogų į užsienį, dažnai bėga krosą.

Vilniuje J. Statkevičius kasdien stengiasi nueiti bent keletą kilometrų: „Šiek tiek apsileidau, priaugau penkis kilogramus, todėl bandau jų atsikratyti“.

Plačiau apie visa tai – autorinėje Vaido Čeponio laidoje „Čepas veža“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)