Jonas yra itin sportiškas žmogus. Dainininkas kartas nuo karto iš darbo į namus nevažiuoja, o parbėga – įveikia maždaug 8 kilometrų distanciją. Jis keletą kartų per savaitę lankosi šalia teatro esančiame sporto klube, kur lieja prakaitą treniruoklių salėje.

„Be to, labai daug vaikštau. Man patinka pajusti miesto ritmą. Žmogus privalo išsikrauti, judėti. Operos solistams, o ypač balerinoms, balerūnams reikia ir gero fizinio pasirengimo, ir sugebėjimo susitvarkyti su įtampa. Panašiai kaip ir profesionaliame sporte“, – kalbėjo pašnekovas.

Direktorius išsikrauna ir laisvalaikiu šokdamas garsųjį ispanų šokį.flamenką. Anksčiau atlikėjas keletą metų užsiiminėjo kultūrizmu.

„Troškau būti panašus į Arnoldą Schwarzeneggerį. Raumenis bandžiau didinti ir ne visai protingais būdais“, – šyptelėjo J. Sakalauskas.

Jonas, be to, užsiiminėjo krosfitu (didelio intensyvumo funkcinių treniruočių programa, kurioje derinama jėga, ištvermė, greitis, koordinacija ir vikrumas), taip pat lankė „Fit Box“ treniruotes. Jose gerinama raumenų ištvermė, koordinacija, mokomasi bokso technikos. J. Sakalauskas pažaisdavo ir krepšinį: „Man patinka, kai pergalė iškovojama labiau komandiniais veiksmais. Komandinį darbą stengiuosi propaguoti ir teatre“.

Per televizorių Jonui, kaip ir garsiam solistui Merūnui Vitulskiui, labiausiai patinka stebėti kovinio sporto varžybas: „Aš tiesiog mėgaujuosi ir žaviuosi aukšto lygio kovomis“.

J. Sakalauskas neseniai turėjo rimtų problemų su sveikata, nes susirgo itin sunkia koronaviruso forma. Dabar ligos pėdsakai išnyko. Puiki savijauta padeda direktoriui geriau pasirengti artėjančiam Operos ir baleto teatro sezonui. Jis startuos rugsėjo 3 dieną tikru šedevru – įspūdinga Richardo Strausso opera „Rožės kavalierius“.

Plačiau apie viską – autorinėje Vaido Čeponio laidoje „Čepas veža“. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją