29 metų, 203 cm ūgio J. Truchanovičius su „TVB Stuttgart“ pasirašė ilgalaikį kontraktą iki 2024 m. birželio 30 d., su galimybe jį pratęsti dar metams.

„Po sunkios traumos norisi grįžti į aukščiausią lygį. Aišku, norėtųsi vėl žaisti Čempionų lygoje, bet tam dar nesu pasiruošęs. Labai džiaugiuosi prasidėjusiu bendradarbiavimu su Štutgarto klubu. Jo vadovai nuolat domėjosi kaip man sekėsi, suteikė visas geriausias sąlygas mano reabilitacijai“, – rankinis.lt sakė kairiojo pusiau krašto pozicijoje rungtyniaujantis J. Truchanovičius.

Profesionalo karjerą Klaipėdos „Dragūno“ klube pradėjęs ir su uostamiesčio komanda penkis kartus Lietuvos čempionu tapęs šiaulietis legionieriaus karjerą pradėjo 2015 m. Austrijos „Union Leoben“ komandoje. 2016 m. J. Truchanovičius persikėlė į Prancūzijos „Montpellier“ klubą, su kuriuo 2018 m. tapo Čempionų lygos nugalėtoju.

2020 m. geriausiu Lietuvos rankininku išrinktas J. Truchanovičius 2021 m. pasirašė sutartį su Čempionų lygoje rungtyniavusiu Zaporižios „Motor“ klubu. Tačiau Ukrainos ekipoje lietuvis debiutavo tik po pusantrų metų pertraukos. Tiek laiko J. Truchanovičius negalėjo rungtyniauti dėl sunkios kelio traumos.

Lietuvos rinktinei padėjęs iškovoti kelialapį į 2022 m. Europos čempionatą, J. Truchanovičius dėl traumos negalėjo žaisti ir Europos čempionato finaliniame etape.

Dėl gynybinių sugebėjimų ypač vertinamas J. Truchanovičius į aikštelę grįžo praėjusių metų lapkričio viduryje. Antrojoje Vokietijos lygoje, kur prisiglaudė „Motor“ klubas, lietuvis spėjo sužaisti 7 rungtynes. Per jas pelnė 15 įvarčių, metimus realizuodamas net 94 proc. tikslumu. Europos lygoje per 6 rungtynes J. Truchanovičius pelnė 2 įvarčius.

„Kol kas neaišku, kada galėsiu debiutuoti „TVB Stuttgart“ klube, nes gydausi plyšusį kojos raumenį. Štutgarte turiu puikias sąlygas reabilitacijai ir tikiuosi, kad kuo greičiau galėsiu padėti komandai. Klubas pats norėjo, kad jų gretas papildyčiau jau dabar, kad mane prižiūrėtų geriausi specialistai ir kad kuo greičiau ir sklandžiau įsiliečiau į komandos žaidimą. Komanda sulaukė ir kitų naujų rankininkų ir daug vilčių dedame į kitą sezoną“, – sakė J. Truchanovičius.

„Jono Truchanovičiaus persikėlimas iš pradžių buvo planuotas kitam sezonui. Tačiau norėdami užtikrinti jam geriausias sąlygas reabilitacijai, paankstinome pokyčius“, – teigė „TVB Stuttgart“ generalinis direktorius Jurgenas Schweikardtas.

Vokietijos čempionate per 19 rungtynių 10 taškų iškovoję „TVB Stuttgart“ rankininkai užima 15 vietą tarp 18-os komandų.

Šį sezoną Vokietijos aukščiausioje lygoje debiutavo ir kitas Lietuvos rinktinės lyderis 36 metų Aidenas Malašinskas. Geriausiu 2022 m. šalies rankininku išrinktas A. Malašinskas rungtyniauja 7-ą vietą užimančiame „MT Melsungen“ klube. Per 19 rungtynių A. Malašinskas Bundeslygoje pelnė 30 įvarčių ir atliko 29 rezultatyvius perdavimus.

Vokietijoje nuo šiol rungtyniaus ir Romas Aukštikalnis. Lietuvos nacionalinėje rinktinėje jau debiutavęs 19-etis pasirašė kontraktą su antrojoje Vokietijos lygoje rungtyniaujančiu „HC Empor Rostock“ klubu.

Vilniaus „Amber“ komandos auklėtinis pastarąjį pusmetį tobulėjo Danijos aukščiausios lygos „Skjern“ klubo jaunimo akademijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją