Jaunieji „Šiaulių-PRC“ regbininkai rungtynių pradžioje rimtai kibo į atlapus varžybų favoritams. 16-ą min. rezultatas buvo lygus 12:12, o 30-ą min. „Baltrex-Šiaulių“ pranašumas siekė tik 5 taškus (24:19). Vis dėlto, įsižaidę „Baltrex-Šiaulių“ regbininkai vėliau dominavo aikštėje ir privertė varžovus nuleisti rankas anksčiau laiko.

Nugalėtojams 32 taškus pelnė Armandas Kalinauskas, 21 - Ignas Jankaitis, 15 - Dovydas Taujanskas, 10 - Martynas Lianzbergas, po 5 - Mindaugas Grigas, Edmundas Ščaviskas ir Gediminas Švoba.

Pralaimėjusiems 9 taškus pelnė Kęstutis Karbauskas, po 5 - Donatas Trumpickas ir Lukas Dzelvė.

„Pradžia buvo sunkoka. Varžovų jaunuoliai kovėsi kaip lygūs su lygiais, nes jiems pavykdavo perimti kamuolį ir kontratakuoti. Mes darėme daug broko - tiek techninio, tiek taktinio. Po to žaidimas ėjo vis geryn ir „Šiauliams-PRC“ beliko iškelti rankas. Nepaisant tokios pergalės, turime dar rezervo. Keli žaidėjai turi smulkias traumas, kai kuriuos išbandėme kitose pozicijose. Turime dabar dvi savaites iki pagrindinių rungtynių, tai derinsime taktiką ir tikimės vėl iškovoti taurę“, - pasakojo „Baltrex-Šiaulių“ treneris Edmundas Ščavinskas.

Jau po dviejų savaičių LRF taurės turnyre „Baltrex-Šiauliai“ susitiks su pagrindiniu savo priešininku - Šiaulių „Vairo-Kalvio“ klubu.
„Vairas-Kalvis“ taip pat pirmame ture nepaliko vilčių savo varžovams. Namuose šiauliečiai 63:0 (36:0) nepasigailėjo Kauno „Žalgirio“ ekipos.

„Rungtynes vertinu pozityviai. Buvo karštas oras, o tai parodo mūsų fizinę ištvermę. Įdėjome daug darbo ir tikrai jautėsi disciplina komandoje. Yra šiokių tokių niuansų, kuriuos tobulinsime, bet žaidimas buvo geras“, - teigė „Vairo-Kalvio“ žaidėjas Andrius Martinskas.

„Pasiruošimas sezonui buvo vykęs. Įvykdėme visą planą. Esu patenkintas komandos pasirodymu pirmose rungtynėse. Techniniu atžvilgiu žaidėme ne per geriausiai, bet visi žaidėjai gerai įsijungė į rungtynes, žaidė noriai. Laikėmės žaidimo plano ir rezultatas pats kalba už save“, - pridūrė žaidžiantysis „Vairo-Kalvio“ treneris Gediminas Marcišauskas.

Pietų diviziono rungtynėse Vilniuje sekmadienį įvyko tikras trileris tarp sostinės „VRA-Tomostos“ ir Kauno „Tauro-Brum Brum“ ekipų.
Šiame mače ne kartą keitėsi pirmaujanti komanda, o pergalę po rezultatyvios Tomo Kurilos atakos 78-ą minutę iškovojo „Tauras-Brum Brum“ 31:29 (14:17).

Kauniečiams T. Kurila iš viso pelnė 9 taškus. Po 5 surinko Jurgis Urbonas, Lukas Buslevičius, Raimundas Krušinskas, Artūras Balsys, 2 - Aivaras Augustavičius.

„VRA-Tomosta“ komandoje 10 taškų surinko Povilas Čabaniukas, 9 - Eimantas Badaška, po 5 - Aurimas Streckis ir Albertas Paškevičius.

„Rungtynės buvo sunkios. Žaidėme taškas į tašką visą rungtynių laiką. Mūsų ekipos žaidimas buvo labai banguotas, nes rungtyniauja žaidėjai iš skirtingų miestų. Tas jautėsi, bet visgi mums pavyko išplėšti pergalę. Paskutinė ataka vyko priešininkų 22 metrų zonoje. Po grumtynių turėjome kamuolį, pribėgau prie grumtynių žaidėjo ir darėme vadinamąjį „kryžių“. Išdraskėme varžovų gynybą ir atlikome lemiamą žeminimą. Pasibaigus rungtynių laikui, atsidusau ir su geriausiomis emocijomis galėjome švęsti pergalę“, - įspūdžiais dalinosi T. Kurila.

Šeštadienį vykusiame susitikime „Klaipėdos kovo“ regbininkai išvykoje 42:3 (25:3) įveikė Panevėžio „Klevo-PRS“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją