Rusijos žiniasklaidos atstovų paklaustas, ar išties jis atsisakė JAV pilietybės, P. Bure atsakė: „Nesu tikras, ar su jumis apie tai noriu diskutuoti.“ Tiesa, vėliau vis dėlto savo sprendimą paaiškino.

„Priežastis? Pirmiausiai aš esu Rusijos žmogus, visą gyvenimą sakiau, kad mano namai – Maskva. Kai dirbau ten (JAV), tai buvo viena. Tačiau jau seniai nežaidžiu ledo ritulio, – komentavo P. Bure.

NHL legenda tęsė toliau: „Pastaruosius 6 metus gyvenu nuolat Rusijoje su savo šeima, todėl man tai savaime suprantamas ir normalus žingsnis. Dar prieš metus atsisakiau JAV pilietybės, atidaviau JAV pasą, nes jo man nereikia. Galbūt kažką šis sprendimas nustebino, bet ne mane. Aš – rusas, gyvenu Rusijoje, Maskvoje.“

12 sezonų NHL lygoje žaidęs P. Bure nuo 1991 iki 2003 metų gynė Vankuverio „Canucks“, Floridos „Panthers“ ir Niujorko „Rangers“ komandų garbę. Dėl savo greičio lygoje gavo pravardę „Rusiška raketa“.

Per 702 rungtynes NHL lygoje jis pelnė 437 įvarčius.

2012 metais puolėjas buvo įtrauktas į NHL šlovės muziejų. Jis tapo pirmuoju Rusijos ledo ritulininku, kurio numerio daugiau NHL klubai nenaudojo. Baigęs karjerą jis ėmėsi darbo Rusijos olimpinėje rinktinėje – ėjo generalinio vadybininko pareigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)