Galimybes iškovoti kelialapį į Lenkiją, kur 2016 metų sausį susirinks 16 stipriausių Europos komandų, mūsų šalies rankininkai išsaugojo ketvirtadienį palankiai pasibaigus Bosnijos ir Hercegovinos bei Baltarusijos rinktinių rungtynėms (jos baigėsi lygiosiomis 22:22).

Likus vienam turui iki varžybų pabaigos, atrankos turnyro grupėje pirmauja 10 taškų surinkusi ir kelialapį jau užsitikrinusi Danija. Dėl antro kelialapio kovojančios Bosnija ir Hercegovina bei Baltarusija turi po 4 taškus, Lietuva – 2.

Paskutiniame ture sekmadienį lietuviai žais Baltarusijoje, bosniai – Danijoje.

Jei Lietuvos rinktinė laimės dviejų įvarčių arba didesniu skirtumu, o bosniai pralaimės, trys komandos surinks po 4 taškus, bet mūsiškiai atsidurs aukščiausiai dėl geresnio įmestų ir praleistų įvarčių skirtumo tarpusavio rungtynėse.

Jei lietuviai nugalės tik vieno įvarčio skirtumu, o bosniai pralaimės, pagal tą patį rodiklį tarp trijų komandų geriausi bus baltarusiai.

Mūsų šalies komandai pergalė nepadės tuo atveju, jei sekmadienį bent tašką iškovos Bosnijos ir Hercegovinos rankininkai.

Lietuvos rinktinė pirmas rungtynes baltarusiams namie pralaimėjo 28:30. Žaisdami su bosniais lietuviai pasidalijo po pergalę (svečiuose pralaimėjo 23:26, namie laimėjo - 19:15), o abejos bosnių ir baltarusių rungtynės baigėsi lygiosiomis (25:25 ir 22:22).

Be 2-osi grupės nugalėtojos Danijos kelialapius į Lenkiją užsitikrino Vengrijos, Prancūzijos, Kroatijos, Norvegijos, Švedijos, Slovėnijos, Ispanijos, Vokietijos ir Serbijos rinktinės. Europos čempionate liko penkios laisvos vietos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)