Artėjantį turnyrą viso pasaulio kovų sirgaliai galės stebėti per „Eurosport“ ir „FOX Sport TV“. Šiame turnyre bušido sirgaliai turės unikalią galimybę išvysti ne tik svorio kategorijos iki 71 kg stipriausių aštuonių pasaulio kovotojų turnyrą, bet ir MMA Bušido super kovas.

Vienoje pagrindinių vakaro superkovų į ringą žengs legendinis bušido kovotojas Kęstutis Smirnovas. Neįtikėtinomis valios pastangomis po ypač stiprių avarijos metu patirtų traumų atsigavęs Kęstutis sugebėjo sugrįžti į bušido ringą ir toliau žada pergalėmis džiuginti savo sirgalius.

- Kęstuti, ką šiuo metu veikiate?

– Aš pasitraukiau iš LiCS partijos ir  laikinai sustabdžiau savo aktyvią politinę veiklą. Dabar noriu visą dėmesį ir jėgas skirti sportui, noriu pasiekti išsikeltus tikslus. Šiuo metu aktyviai sportuoju ir ruošiuosi varžyboms.
  
– Ką manote apie tai, jog geriausias visų laikų savo svorio kategorijos lenkų kikbokso kovotojas Gregory'is „Gregas“ Lenartas metė jums iššūkį? Ar pakelsite jo mestą pirštinę?
 
- Gerbiu kiekvieną sportininką, nes žinau kiek darbo ir laiko reikia atiduoti sportui, norint pasiekti aukštų rezultatų. Šis sportininkas tikrai yra puikus atletas ir man bus didelė garbė su juo kovoti.

– Japonijos žiniasklaidai G. Lenartas pareiškė, jog jis yra didžiausias legendinio Kazushi Sakurabos gerbėjas ir mokinys, kad daug laiko praleidžia jo „Dojo“ mokykloje Japonijoje ir nutarė atkeršyti visiems K. Sakurabos skriaudikams. Šiame „skriaudikų“ sąraše ir K. Smirnovas?

– Labai geri ketinimai ir norai, bet ringas visiems vienodas ir jame nei treneriai, nei sekundantai už tave nekovos. Tad kiekvienas savo norus privalo įrodyti ringe.
 
– Kokia jūsų sportinė forma?

– Kaip jau minėjau, dabar visą savo laiką skiriu sportui. Kovo 15 dieną turiu pasiekti gerą formą ir būti pasiruošęs kovai. 
 
– Kokius keliate tikslus?

– Aš esu maksimalistas, tad tikslus keliu maksimalius. Dar noriu dvejus – trejus metus kovoti profesionaliai ir susikauti su stipriausiais  pasaulio sportininkais. 

- Ar amžius ne riba bushido ringe?

- Amžius, žinoma, turi įtakos, daug sunkiau atsigauti po sunkių treniruočių, tačiau kiekvienam būna skirtingai. Yra sakoma: kaip mąstai – taip ir jautiesi. O aš galvoju, kad mano amžius man dar leidžia gerai pasiruošti kovoms ir kovoti. Jackie Joyner-Kersee yra pasakęs: „Amžius – ne barjeras. Tai savęs ribojimas, kurį jūs įsikalate į galvą“.

– Rudeninis bushido „Hero's“ turnyras išsklaidė visas skeptikų abejones, jūs sugrįžote į bušido ringą po motociklo avarijoje patirtų sužalojimų ir puikiai susitvarkėte su pavojingu kovotoju iš Ukrainos.

– Taip. Rudenį sugrįžau į bušido ringą po penkių metų pertraukos. Labai atsakingai tam ruošiausi ir man pavyko įrodyti sau, jog dar galiu kovoti. Žinoma, labai jaudinausi prieš kovą ir gal ne viską pavyko padaryti, ką buvau suplanavęs, bet esu patenkintas savo pasirodymu.

– Ką manote apie dabartinę kovotojų kartą? Ar nemanote, jog ji lepesnė negu senoji, o gal atvirkščiai dabar jaunimas agresyvesnis ir veržlesnis?
 
– Visais laikais visokių kovotojų buvo ir yra. Dabar visi visko nori greitai, „čia ir dabar“. Mažai yra norinčių sunkiai dirbti ir siekti pergalių, bet mes Lietuvoje tikrai turim daug jaunų gerų sportininkų.

– Ko norėtumėte palinkėti savo sirgaliams?

- Pirmiausiai noriu visus pakviesti į šį aukščiausio lygio turnyrą, palaikyti Lietuvos kovotojus ir mane. Linkiu gražaus reginio ir gerai praleisti laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)