- Kaip jaučiatės šiuo metu, artėjant „Bushido Hero’s Series 2015“ turnyrui?

- Jaučiuosi pakiliai, nes žinau, kad liko visai ne daug. Būsena kasdien tik gerėja.

- Kuo ypatingos dienos, kai žengiate į ringą?

- Tos dienos, manau, pačios svarbiausios kiekvienam kovotojui. Visa paskutinė savaitė prieš kovą jau būna kitokia. Nuolat galvoju apie artėjančią dvikovą namuose, net artimieji pajaučia šiokią tokią įtampą. Kai lieka tik viena diena, kaip žinia, vyksta svėrimas, po kurio ateina psichologinis palengvėjimas, nes jau būni „susitvarkęs su svoriu“ ir gali skaniai pavalgyti (juokiasi). Žinoma, tą pačią dieną dar laukia ir akistata su varžovu, tai labai svarbus momentas, kai negali parodyti nė kruopelytės silpnumo ar išgąsčio. Ir, galiausiai, varžybų diena, kai viskas susilieja į vieną – adrenalinas, noras laimėti, jaudulys, baimė, kurią reikia įveikti ir, jei pavyksta laimėti, aplanko euforija.

- Kaip vyksta pasiruošimai svarbioms varžyboms?

- Dažniausiai mano pasiruošimas svarbioms varžyboms vyksta apie aštuonias savaites. Norėtųsi ir reikėtų, kad jis būtų ilgesnis, bet neišeina, dėl finansinių sumetimų. Ruošiuosi savo gimtajame mieste Kaune, sporto klube „Titanas“, su treneriu Mariumi Misiūnu, taip pat padeda ruoštis bokso treneris Adomas Baltrimavičius. Kai lieka laiko, apsilankau „X-fit“ treniruotėse ir bėgioju krosus.

- Kieno palaikymas jums svarbiausias?

- Šeimos ir kelių artimų draugų. Mama su tėčiu nepraleidžia nei vienų svarbių varžybų, žmona taip pat. Dukrytė dar kol kas maža, bet norėčiau, kad už poros metų jau sėdėtų „Siemens arenoje“ ir palaikytų savo tėtį, tai man būtų didžiausia motyvacija.

- Kaip dabar save motyvuojate?

- Kai dalyvauju tokio lygio varžybose, motyvuot savęs papildomai nereikia, nes žinau, kad į mane žiūri 8000 ir daugiau žiūrovų, tarp jų sėdi man artimiausi žmonės, to tikrai užtenka. Norisi nenuvilti tų, kurie manimi tiki.

- Ką veikiate laisvalaikiu, kai nesportuojate?

- Laisvalaikį leidžiu įvairiai, bet maloniausia laisvą laiką skirt žmonai ir dukrai. Dažnai pasikviečiame draugus „barbecue“ vakarui. Esu ir kinomanas, labai mėgstu žiūrėt filmus. Pirtis – dar vienas mano pomėgis, kurį įskiepijo tėtis. Ten pailsi tiek kūnas, tiek siela.

- Kokią muziką klausote?

- Vieno mėgstamiausio stiliaus neišskirčiau, klausau nuo roko iki „trance“ muzikos. Jei kalbėt apie lietuviškas grupes, be konkurencijos – „Rondo“ (šypsosi).

- Jūsų gyvenimo kredo?

- Niekada nepasiduok. O, jei suklupai, stokis ir bandyk dar kartą.

- Kokia jūsų eilinė diena?

- Šiuo metu esu Olandijoje, čia kurį laiką ruošiuosi. Treniruojuosi Roterdamo „Team Furious“ klube. Rytais bėgioju, vakare dviejų valandų treniruotė klube. Savaitgalį jau grįšiu į Lietuvą ir tęsiu pasiruošimą „Titane“.

- Kokie pagrindiniai ateities planai?

- Dabar svarbiausia gerai pasirodyti lapkričio 14-ą „Siemens arenoje“ vyksiančiame „Bushido Hero’s Series 2015“ turnyre, o po pažiūrėsime, ką atsiųs likimas (šypsosi).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją