Kozirį pasiliko ateičiai

Apsnūdęs Vilniaus oro uostas antradienio naktį virto Lietuvos sportininkų triumfo arena.

Vienas po kito tūpę du lėktuvai į tėvynę parskraidino išankstinius lūkesčius pranokusias šalies lengvaatlečių ir imtynininkų komandas, o daugiausiai gėlių puokščių plaukė į dėmesio epicentre atsidūrusios A. Skujytės rankas.

Asmeninį rekordą pagerinusi ir planetos pirmenybių bronza pasipuošusi lengvaatletė žurnalistams prisipažino, kad šis apdovanojimas jai brangesnis ir už 2004 metais iškovotą analogišką medalį, ir už pernai pelnytą Europos uždarų patalpų pirmenybių sidabrą.

Ant prizininkų pakylos Stambule A. Skujytė prasibrovė netgi neišsitraukusi savo pagrindinio kozirio – lietuvė rutulį nustūmė 16,26 m, nors jos asmeninis rekordas – beveik pusantro metro geresnis (17,63 m). Tačiau pati Biržuose gimusi sportininkė dėl mėgstamiausiame sektoriuje prarastų taškų nesigraužia.

„Net jei stumdama rutulį būčiau pasiekusi maksimalų rezultatą, pakilti iki antros vietos man vis tiek nebūtų pavykę. Tad dėl šios mažos nesėkmės man ne taip ir apmaudu. Svarbiausia yra tai, jog Stambule supratau, kad galiu kautis su visomis varžovėmis“, – teigė A. Skujytė.

Vis dėlto jau netrukus lengvaatletei ir jos treneriams teks akylai skaičiuoti kiekvieną papildomą centimetrą ir sekundės dalį – 2004 metų Atėnų olimpinė vicečempionė vasarą Londone turės galimybę praturtinti savo medalių kolekciją dar vienu olimpiniu trofėjumi.

„Pailsėsiu savaitę, o tuomet vėl lauks darbas. Žinau, kad rutulį galiu nustumti gerokai toliau nei Stambule, po truputį į priekį juda mano rezultatas 800 m bėgimo rungtyje, sprintas, barjerinis bėgimas, šuoliai į aukštį – viskas eina gera linkme. Jaučiu, kad iki Londono žaidynių savo rezultatus galiu dar šiek tiek pagerinti“, – optimistiškai kalbėjo daugiakovininkė, prieš olimpines žaidynes dar kartą pasitikrinsianti jėgas birželį Helsinkyje vyksiančiame Europos čempionate.

Nemano sulaukusi konkurenčių dovanų

Lietuvos lengvosios atletikos mėgėjų džiaugsmui, sekmadienį Stambule finišavusiose pirmenybėse lietuviai neapsiribojo vienos A. Skujytės soliniu benefisu.

Šalies rekordą pasiekusiai barjerininkei Sonatai Tamošaitytei pritrūko vieno žingsnio iki prizininkų pakylos, bet daugelio sportininkų nekenčiama ketvirtoji vieta lietuvei tapo svajonių išsipildymu.

„Užfiksavau gana aukštą rezultatą, bet dar maloniau man buvo užimti ketvirtą vietą pasaulyje. Net patekusi į finalą negalvojau apie jokias vietas, nejaučiau jokios įtampos, tik norėjau visiškai save realizuoti. Nesakyčiau, kad man padėjo silpniau startavusios varžovės – mes visos buvome lygios, ir tą dieną iššoviau būtent aš.

Be jokių abejonių, tai buvo geriausios varžybos mano karjeroje. Reikia tik džiaugtis, kai sunkus darbas atneša rezultatų“, – švytėjo bėgikė, 60 m distanciją net dukart įveikusi per rekordines 8,03 sek.

Nors apetitas kyla bevalgant, panašu, kad sėkmė Stambule S. Tamošaitytei galvos neapsuko. Paklausta apie artėjančias Londono žaidynes, 24-erių atletė buvo nekalbi.

„Laukia treniruočių stovyklos, po kurių ir bus galima kalbėti apie tikslus. Svarbiausia laikytis tyliai ir neprisišnekėti“, – šyptelėjo S. Tamošaitytė.

Likę trys Lietuvos lengvaatlečiai pasibaigusiose pasaulio pirmenybėse į finalus nepateko, tačiau taip pat fiksavo aukštus rezultatus: šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė ir sprinteris Rytis Sakalauskas galutinėse savo rungčių įskaitose užėmė 9-as vietas, sprinterė Lina Grinčikaitė buvo 12-a.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją