Tie paskutiniai keliasdešimt Tarptautinės triatlono sąjungos (ITU) pasaulio čempionato Meksikos etapo metrų buvo tikras broliškumo simbolis. Alistairas brolį pervedė per finišo liniją anksčiau už save.

Beje, varžovai neįvertino tokio brolių bendradarbiavimo ir pateikė protestą, tačiau triatlono taisyklės leidžia sportininkams padėti vienas kitam, todėl broliai Brownlee liko nenubausti.

Varžybas laimėjo Henri Schoemanas iš Pietų Afrikos. Tam, kad taptų pasaulio čempionu galutinėje įskaitoje J. Brownlee pats paskutiniame etape turėjo finišuoti pirmas ir tikėtis, kad pagrindinis konkurentas ispanas Mario Mola užimtų ne aukštesnę kaip ketvirtą vietą. Kadangi J. Brownlee buvo antras, o M. Mola liko ketvirtas, ispanas ir iškovojo aukso medalį. Britas nuo priešininko atsiliko 4 taškais.

Alistairas Brownlee laimėjo 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių triatlono varžybas, o brolis Jonathanas Brazilijoje užėmė antrą vietą.

„Jei taip nutiktų kam nors kitam, aš taip pat padėčiau“, – interviu BBC epizodą komentavo A. Brownlee. - Tai baisi situacija, kuri kartais nutinka sportininkams. Tai buvo mano žmogiška reakcija. Ne tik todėl, kad tai nutiko broliui. Aš būčiau taip pat padėjęs bet kam.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)