Šiemet brolių Umarų kriteriume dalyvausiantys dviračių mėgėjai bei sportininkai varžysis „Mėgėjų“ ir „Elito“ kategorijose, atitinkamai mins 31 ir 51 km ilgio distancijas. Rato principu vyksiančios varžybos, anot organizatorių, bus greitos ir ypač patrauklios žiūrovui, nes lenktyninis ratas - neilgas, vos 2,56 kilometrų, jame daug „aštrių“ posūkių, yra akmenimis grįstos kelio dangos ruožų.

Tam, kad įveiktų visą kriteriumo distanciją „Mėgėjams“ teks sukti 12 ratų, „Elitui“ – 20. Lenktynių nugalėtojas bus apdovanotas Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko įsteigta taure, prizininkai – organizatorių įsteigtomis dovanomis.

Jau ketvirtąkart Klaipėdoje vyksiančio masinio dviratininkų renginio tikslas - gausinti dviračių gerbėjų būrį, skatinti žmones aktyvesniam ir sveikesniam laisvalaikiui, parodyti miestiečiams ir svečiams dviračių sporto azartą bei grožį. Todėl nuo pat pirmojo Klaipėdos dviračių maratono lenktynių trasa formuojama centrinėje miesto dalyje, pusdieniui čia apribojant transporto srautus, o gatves užleidžiant dviratininkams.

Vienas iš renginio iniciatorių G. Umaras, kelią į olimpines aukštumas pradėjęs būtent Klaipėdoje, neslepia savo nostalgijos uostamiesčiui.

Klaipėda iki šiol garsėja savo dviračių sporto tradicijomis. Ir šiandien čia daug daroma, kad tiek sportininkai, tiek mėgėjai turėtų kuo daugiau galimybių važinėti ekologiška ir sveika transporto priemone. Jeigu pagal dviratininkų kiekius gatvėse Klaipėda dar neprilygsta Amsterdamui ar Kopenhagai, tai turėtų tapti visų mūsų siekiamybe. Tam į kasmetes dviračių vasaros pradžios šventes kviečiame ne tik sportininkus, bet ir visus visus dviračių entuziastus“, - sakė G. Umaras.

Beje, pirmiems apvažiuoti brolių Umarų dviračių kriteriumo ratą garbė bus suteikta būtent dviračių entuziastams. O po taikios dviratininkų demonstracijos kriteriumo trasoje jau užvirs aršios kovos.

Išankstinė registracija dalyvauti G. ir M. Umarų Klaipėdos kriteriume vyks iki birželio 7 d., 19.00 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)