Ch. Froome'as griuvo ruošdamasis trečiadienio „Criterium du Dauphine“ lenktynių etapui ir iškart buvo sraigtasparniu nugabentas į ligoninę.

34-erių dviratininkas avariją patyrė, kuomet važiuodamas dideliu – 54 kilometrų per valandą – greičiu paleido vairą iš rankų, nes norėjo išsipūsti nosį. Tą akimirką stiprus vėjo gūsis bloškė „Ineos“ komandos atstovą į šalikelėje stovinčio namo sieną.

Britui lūžo dešinės kojos šlaunikaulis, klubo kaulas, alkūnkaulis iš šonkaulis, jis buvo netekęs sąmonės.

„Būna avarijų ir būna sunkių avarijų. Ši – iš sunkiųjų kategorijos. Ar Chrisas dar galės lenktyniauti? Nežinau, artimiausios dienos galbūt sustiprins mano tikėjimą. Norėčiau tuo tikėti“, – susikrimtęs buvo „Ineos“ komandos vadovas Dave'as Brailsfordas.

Ch. Froome'as tikėjosi šiemet iškovoti penktą „Tour de France“ titulą ir susilyginti su labiausiai prestižinių daugiadienių dviratininkų lenktynių legendomis Jacquesu Anquetilu, Eddy Merckxu, Bernardu Hinault bei Migueliu Indurainu.

Prieš tai jis Eliziejaus laukuose triumfavo 2013, 2015, 2016 ir 2017 metais, o pernai bendrojoje įskaitoje užėmė trečią vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)