Po kvalifikacijos į pagrindines varžybas patekusios M. Paulikienė ir A. Raupelytė A grupės pusfinalyje susitiko su pirmą reitingą turnyre turinčiomis brazilėmis Andressa Cavalcanti ir Vitoria de Souza Rodriguez. Rimtą iššūkį favoritėms metusios lietuvės galiausiai patyrė nesėkmę 1:2 (19:21, 21:19, 11:15).

Netrukus Lietuvos paplūdimio tinklininkės stojo į kovą dėl trečiosios vietos grupėje bei paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas ir po labai atkaklios kovos 2:1 (21:17, 18:21, 15:12) palaužė vokietes Sandrą Ittlinger ir Karlą Borger.

Praėjus dar keletai valandų, mūsiškės pradėjo pasirodymą atkrintamosiose varžybose. Joms teko kautis pirmajame rate, kuriame po dar vieno trilerio 2:1 (25:23, 17:21, 15:11) įveikė penktas pagal skirstymą čekes Barborą Hermannovą ir Marie-Sara Stochlovą.

Aštuntfinalyje M. Paulikienė ir A. Raupelytė šeštadienį žais su antrą reitingą turnyre turinčiomis kinėmis Xue Chen ir Xia Xinyi.

Taip pat po kvalifikacijos į pagrindines varžybas patekę P. Stankevičius ir A. Knašas C grupės pusfinalyje 2:0 (23:21, 21:18) trečius pagal skirstymą norvegus Hendriką Molį ir Mathiasą Berntseną. Ši pergalė iškart garantavo lietuviams vietą aštuntfinalyje.

Grupės finale mūsiškiai turėjo žaisti su lenkais Piotru Kantoru ir Maciejumi Rudolu. Kaip praneša patys tinklininkai, jie negalėjo žaisti dėl laikinų sveikatos problemų. Lietuviams buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:2.

Visgi P. Stankevičius ir A. Knašas turėtų atsigauti iki aštuntfinalio mačo, kuriame susitiks su tituluotais italais Daniele Lupo ir Enrico Rossi.

Bendrą paplūdimio tinklinio turnyro Brazilijoje prizų fondą sudaro 150 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją