Vyrų turnyro atrankos varžybose geriausiai sekėsi būtent P. Bagdonui, kuris pirmą etapą (22 dalyviai) baigė trečias (6 partijų vidurkis - 210 taškų), o antrame tarp 10 geriausių žaidėjų buvo pirmas (bendras 12 partijų vidurkis - 206,92) ir užsitikrino vietą finale. Antras likęs Aidas Daniūnas (12 part. vid. - 199,5) pelnė vietą pusfinalyje.

Atkrintamose varžybose tarp Žilvino Permino, Mindaugo Šlegerio, Algirdo Motiejūno ir Mariaus Steponavičiaus geriausiai sekėsi pirmajam, kuris pusfinalyje ir stojo į kovą su A. Daniūnu.

Kova dėl kelialapio į finalą vyko itin atkakliai, o pergalę vos 4 taškų skirtumu 192:188 šventė A. Daniūnas. Finale pastarasis sportininkas vis dėlto nesužaidė taip, kaip galėtų, ir turėjo pripažinti P. Bagodo pergalę rezultatu 193:148.

Vyrų antrame divizione nugalėtoju tapo Rolandas Čebatoriūnas, taip pat po dramatiškos kovos 178:175 palaužęs Vyčio Kaminsko pasipriešinimą. Pastarasis žaidėjas itin pasižymėjo atrankos pirmo etapo metu, kai žaisdamas 4-ą partiją pasiekė maksimalų įmanomą rezultatą (300 taškų).

Trečias antrame divizione liko Sergejus Fiodorovas, mažajame finale nepalikęs vilčių Albertui Toločkai (200:157).

Moterų varžybose tarp 14 dalyvių atrankoje geriausiai sekėsi iš karto į finalą patekusiai Jūratei Palaimaitei (12 part. vid. - 187,25), o antra liko ir į pusfinalį žengė L. Anužienė (12 part. vid. - 179,67). Atkrintamose varžybose geriausiai pasirodė ir tarp būsimų prizininkių prasibrovė Kristina Rulytė, pranokusi Dainą Selenienę, Jūratę Budrytę ir Jolantą Kontvainienę.

Pusfinalyje K. Rulytei vis dėlto nepavyko mesti iššūkio L. Anužienei, kuri nugalėjo 198:143. Finale J. Palaimaitei taip pat nepavyko sužaisti su L. Anužiene geros partijos, o pergalė rezultatu 158:139 atiteko pastarajai.

Senjorų varžybose šį kartą geriausiai sekėsi Vytautui Gykiui, finale 223:213 įveikusiam Edmundą Levandavičių. Trečias liko Arvydas Musteikis, mažajame finale 229:161 pranokęs Eugenijų Stankevičių.

Jaunių įskaitoje Vilniuje geriausiai pasirodė Rokas Rudžinskas, aplenkęs Raimundą Naką ir Kiprą Kriaučiūną, o tarp mėgėjų prizines vietas užėmė Klaudijus Rimkevičius, K. Kriaučiūnas ir Tomas Cilcius.

Penktasis reitingo turnyras vyks kovo 5-12 dienomis Klaipėdos boulingo centre „Honolulu“. Iš viso Lietuvos čempionate bus sužaisti 6 reitingo turnyrai, po kurių geriausi žaidėjai pelnys kelialapius į finalo etapą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)