Kovos vyks naktį iš šeštadienio į sekmadienį 1.00 ir 3.00 val. Berlyne garsus armėnų kilmės Vokietijos atletas Arthuras Abrahamas grumsis su norvegu Timu Robinu Lihaugu. Tai bus mūšis dėl laisvo WBO (Pasaulio bokso organizacijos) tarptautinio čempiono diržo antro vidutinio svorio kategorijoje (iki 76,2 kg).

A. Abrahamas – buvęs dukart WBO pasaulio čempionas šioje svorio kategorijoje, buvęs IBF (Tarptautinės bokso organizacijos) vidutinio svorio (iki 72,6 kg) planetos čempionas. Šiemet šis boksininkas prarado WBO titulą, kai nusileido meksikiečiui Gilberto Ramirezui.

Taip pat Berlyne vokietis Tyronas Zeuge išmėgins jėgas su italu Giovanni de Caroliu. Jis kausis dėl WBA (Pasaulio bokso asociacijos) pasaulio čempiono vardo antro vidutinio svorio kategorijoje. Titulą gins Italijos atstovas. T. Zeuge profesionalų ringe dar nepatyrė nė vieno pralaimėjimo, o italas jau suklupo šešis kartus, bet D. de Carolis kur kas labiau patyręs atletas.

Už Atlanto didžiulį susidomėjimą kelia amerikiečių Deontay Wilderio ir Chriso Arreolos akistata. Tai bus sunkiasvorių (per 90,8 kg) kova dėl WBC (Pasaulio bokso tarybos) pasaulio čempiono diržo.

Favoritu vadinamas D. Wilderis profesionalų varžybose šventė visas 36 pergales. Net 35 mačus jis laimėjo nokautais. Įtakingiausio pasaulio bokso žurnalo „The Ring“ reitinge šis sportininkas yra trečias planetoje.

Ch. Arreola triumfavo 36-iose kovose (31 nokautas), bet patyrė 4 pralaimėjimus, o vieną kovą baigė lygiosiomis. Šis JAV atletas 2009 metais turėjo pripažinti garsaus ukrainiečio Vitalijaus Kličko, kuris jau baigė karjerą, pranašumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)