Visus čempiono diržus gins 31 metų 178 cm ūgio škotas J. Tayloras. Jis profesionalų ringe laimėjo visas 18 kovų (13 nokautais). Praėjusioje akistatoje jis pernai gegužę įveikė iki tol nesuklupusį JAV atstovą Jose Ramirezą ir atėmė iš pastarojo WBC ir WBO čempiono vardus.

IBF nugalėtojo titulą J. Tayloras iškovojo 2019-ųjų gegužę, kai palaužė baltarusį Ivaną Barančiką. Tų metų spalį škotas tapo ir WBA bei „The Ring“ čempionu. Tada jis privertė pasiduoti amerikietį Regisą Prograisą. IBF diržą britas jau apgynė tris kartus, o WBA – du.

Škotijos boksininkas yra tik vienas iš šešių profesionalų pasaulyje, kuriam priklauso visų keturių pagrindinių bokso organizacijų čempiono vardai.

J. Tayloro varžovas 28 metų 170 cm ūgio anglas J. Catterallas profesionalų varžybose irgi nepralaimėjo nė karto. Jo sąskaitoje – 26 pergalės (13 nokautų).

Tiesa, iki šiol J. Catterallas savo kelyje nesutiko aukščiausio lygio oponentų. Praėjusioje kovoje 2020 metų lapkritį Anglijos sportininkas privertė pasiduoti prancūzą Abderrazaką Houyą. Beje, 2014 metais J. Catterallas nokautavo Lietuvos boksininką Aleksą Vaserį. Anglas anksčiau buvo WBO Tarpžemyninis čempionas. Nuo 2017 metų jis yra Didžiosios Britanijos čempionas.

J. Tayloro ir J. Catterallo dvikova turėjo įvykti praėjusių metų gruodį, bet škotas patyrė traumą. Didelė dauguma specialistų bei buvusių boksininkų prognozuoja pergalę J. Taylorui.

„Iš tiesų man gana lengva rimtai nusiteikti kovai, nes varžovas nori atimti iš manęs tai, dėl ko aš itin sunkiai dirbau. Ji tai gali padaryti per vieną kovą.

J. Catterallas yra labai geras kovotojas. Taip, mano varžovas nedalyvavo tokio lygio kovose kaip aš, bet jis tiesiog neturėjo tokios galimybės. Jis yra itin protingas ringe. J. Catterallas yra sunkus varžovas, todėl man bus nelengva. Manęs laukia sunkesnė kova nei tikisi dauguma žmonių“, – kalbėjo J. Tayloras.

Šį bekompromisį susirėmimą vasario 26 dieną tiesiogiai rodys „TV3 Sport Open“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Transliacijos pradžia – 21.30 val. Iš pradžių bokso gerbėjų dėmesiui – keletas įžanginių kovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją