- Iškovojote dar vieną gražią pergalę Amerikos ringe. Kova truko visus 6 raundus. Papasakokite kuo ypatingas buvo varžovas?

- Na, ar kova buvo graži? Nežinau. Žiūrovams patiko, daug kas sveikino, gyrė, fotografuotis prašė. Bet treneriams ir vadybininkui – nelabai (patiko). Matyt, jie tikėjosi nokauto. Jiems atrodė, kad galiu baigti kova ankščiau laiko ir nedarau visko, ką galėčiau. Varžovas nebuvo jau toks prastas, kad griūtų.

Nors ir pataikiau tikrai, man rodėsi, stiprių smūgių, tiek į galvą, tiek į korpusą. Kitas gal būtų griuvęs, bet šis atsilaikė… Na ir pataikyti jam nebuvo taip jau lengva. Gerai lankstosi, o kada bandai stipriai suduoti, staigiai nusilenkia ir smūgis eina į orą.

Tokie momentai atima daug jėgų, jaučiau, kad jos senka, o jis negriūna. Tada pakeičiau taktiką ir stengiausi smūgiuoti ne stipriai, bet lengviau ir tiksliai. Toks ir rezultatas. Pergalė vienbalsiu teisėjų sprendimu. Visi raundai mano, bet be techninio nokauto (TKO) arba (KO), kaip norėjosi. Daug kam tai neįspūdinga. Čia Amerikoje reikia pergalių nokautais, tada greičiau iškilsi ir būsi pastebėtas.

-Kaip vyko pasiruošimas šiai kovai?

- Pasiruošimas vyko, kaip ir visada. Tavęs per daug čia niekas neruošia. Čia Amerika, komercinė ir materialistinė šalis ir žmonės. Jei gerai mokėsi, tave parengs. Jei susimokėsi tik nario mokestį už klubą – treniruokis pats. Tą aš ir darau. Didžioji dalis treniruočių – individualios. Domiuosi sporto literatūra, ieškau treniruočių metodologinės medžiagos ir stengiuosi ją pritaikyti sau.

Šiai kovai ruošdamasis nebuvau nei karto paimtas „ant letenų“. Spręskite patys. Geroji dalis yra tik ta, kad Čikagoje yra nemažai boksininkų su kuriais sparinguojuosi. Specialaus pasiruošimo, lavinančio ištvermę, greitį, sprogstamą jėgą, taktiką ar techniką – nėra. Viską darau pats. Vadovaujuosi savo patirtimi ir ką sužinau iš naujausios metodologinės literatūros.

Galbūt esu netinkamose rankose, netinkamoje vietoje, bet kartu ir suvokiu, jog viskas kainuoja ir nemažai. Esu dėkingas savo vadybininkui, kad nors tiek esu finansuojamas ir ateityje, esu įsitikinęs, bus geriau. Maskva taip pat per vieną dieną nepasistatė.

- Praėjusioje kovoje prieš Willie Fortune’ą patyrėte nepelnytą pralaimėjimą. Buvo akivaizdu, kad tą vakarą buvote pranašesnis už savo oponentą. Ar sieksite revanšinės kovos su W. Fortune'u, tam, kad įrodytum kas yra stipresnis?

- Taip, priešpaskutinė kova nebuvo teisinga. Pats oponentas buvo nustebęs ir nelabai džiaugėsi jam skirta pergale. Nemanau, kad jų komanda sutiks atsakomai dvikovai. Jie jau ir taip pralaimėjo kartą, tad kitą kartą teisėjai gali ir neišgelbėti. Revanšinės kovos galimybė – maža. Nebent didelius pinigus sumokėtum, tada gal ir sutiktų, ir surizikuotų. O jei ir praloštų, ne taip apmaudu būtų, nes gautų gerą honorarą. Va ir visa sistema.

Jūsų svorio kategorijoje pilna talentų. Ką išskirtumėte? Kuris labiausiai imponuoja?

- Taip, mano svorio kategorija pilna gerų boksininkų. Kita, aukštesnė svorio kategorija, kurioje galima būtų kovoti, taip pat. Nuo to niekur nepabėgsi ir į kitą kategoriją neperšoksi. Manau geriau kovoti 154 svarų svorio kategorijoje, deja šį svorį „padaryti“ ne taip jau ir lengva.

Kaip talentingiausius kovotojus šiose svorio kategorijose išskirčiau Sergio Martinezą, Miguelį Cotto, Sergejų Dzindziruką, James’ą Kirklandą, Paulą Williamsą, Genadijų Golovkiną, Felixą Sturmą, Saulą Alvarezą, Mattą Korobovą, bei kitus. Jų yra daug, visų neišvardysi. Užtenka žvilgtelėti į reitingų lentelę ir matai, ji pilna žvaigždžių ir talentingų boksininkų.

- Kokie tolimesni planai Amerikoje? Galbūt turite informacijos apie kitą savo kovą?

- Planai – nueiti, kiek įmanoma toliau. O kada vyks kita kova? Šiuo metu nežinau, praėjo tik pora dienų, tad dar ankstoka šiai informacijai išplaukti į viešumą. Žinoma, norėčiau, kad kova įvyktų kuo greičiau, neprarasčiau puikios formos, mažiau problemų su svorio pakitimais. Tuo pačiu ir reitingai greičiau auga, kyla pasiekimai. Laiko sportinei karjerai mano amžiuje, taip pat lieka vis mažiau ir mažiau.

Galbūt norite pasinaudoti proga ir perduoti žodį savo gerbėjams Lietuvoje?

Taip, be abejo. Noriu padėkoti savo fanams ir visiems, kurie palaiko mane ir tiki manimi. Esu labai dėkingas ir vertinu tai. Jei būčiau vienas šiame pasaulyje, niekam ir nereikėtu mano kovų. Todėl tos dvikovos, mielieji, ne tik man pačiam, bet ir jums. Ačiū jums, kad esate. Kviečiu į tas gretas ir kitus. Bendrom ir didesnėmis jėgomis nueisime toliau, kas suteiks ir man ir jums džiaugsmo, bei gerų akimirkų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją