Lietuvos bėgimo taurės XIV etape – „Biržų kilometrų“ pusmaratonyje pergalę iškovojo Londono olimpiados dalyvis, maratonininkas iš Slovėnijos Primožas Kobe, kuris 21,095 km įveikė per 1.16:54 val.

Antrąją vietą iškovojo latvis Sergejs Maslobojevs („NRC Riga“, 1.19:12 val.), trečias – Justinas Čekanauskas (1.19:55 val., „Jonavos Maratonas“).

Moterų įskaitoje pergale džiaugėsi biržietė Inga Cimarmanaitė („Million Steps“), kuri pusmaratonį įveikė per 1.30:28 val., antra finišavo Vilmantė Stašauskaitė („Jonavos maratonas“) – 1.33:43 val., trečia – Dalia Lukošienė (Šiaulių raj., „Lukas“), kuri nuo antrą vietą užėmusios Vilmantės atsiliko 1 sekunde (1.33:44 val.).

„Tai antroji mano pergalė, tačiau tai pirmasis bėgimas, kada teko garbė kirsti finišo juostą“, – džiaugėsi Inga.

„Bėgimo metu nuo pirmųjų kilometrų pirmavau ir nei vienai varžovei manęs aplenkti nepavyko. Bėgosi lengvai, pastaruoju metu jaučiu bėgimo formos pakilimą, tad be didelio vargo pavyko gana stabiliai palaikyti greitį ir finišuoti daugiau mažiau pagal planą.

Prieš startą tikslus kėliau rezultatui, o ne konkrečiai pozicijai, nors paslapčia norėjau patekti į pirmą trejetuką. Nors gyvenu Vilniuje, Biržai mano tėviškė, tad šis bėgimas man yra vienas gražiausių bei stengiuosi nepraleisti progos jame sudalyvauti. Tad kaip biržietei, puikus jausmas laimėti bėgimą savo gimtajame krašte.

Biržų bėgimas visada labai maloniai sutinka. Puikus palaikymas, ypatingai graži trasa bei gera organizacija skatina sugrįžti kiekvienais metais. Šiemet jau treti metai kaip dalyvauju šiame bėgime.

Intensyviai ir nuosekliai bėgioti pradėjau prieš beveik 2 metus. Pastaruosius metus bėgimo planą rašo maratonininkas Ignas Brasevičius, kuriam ir esu labiausiai dėkinga už progresą bėgime. Esu „Million steps“ bėgimo klubo narė, kurio įkūrėjai bei treneriai – profesionalūs sportininkai.

Pagrindinis šių metų startas laukia rugsėjo pabaigoje, šiuo metu jam ir ruošiuosi. Tai bus pirmasis mano maratonas Varšuvoje. Iki šiol plento bėgimuose bėgdavau pusmaratonius ar trumpesnes distancijas, tačiau prieš 3 savaites teko bėgti ilgiausią iki šiol atstumą – 37 km „trail“ trasoje Suomijoje, kur finišą pasiekiau ketvirta tarp moterų“, – mintimis pasidalino I. Cimarmanaitė.

"Biržų kilometrai 2019"

Įdomu tai, kad jos sesuo Rūta triumfavo 10,5 km distancijoje – 45:15 min., antra finišavo Romualda Kondratienė (45:23 min.), trečia – 1 sekunde atsilikusi Inga Žvinytė (Molėtai, OK „Klajūnas“, 45:24 min.).

Vyrų įskaitoje pergalę iškovojo kėdainietis Jonas Stankevičius – 37:05 val., antras – Audrius Lučinskas („F.O.C.U.S. Running“) – 38:52 min., trečias – Ignas Rimkevičius (39:42 min.).

„Šiemet išskirtinai aktyvūs bėgikai bei Šiaurietiško ėjimo entuziastai iš užsienio. Jeigu anksčiau sulaukdavome daugiausiai latvių, šiais metais prisijungė bėgimo klubai iš Lenkijos, Slovėnijos, taip pat bėgikai iš Belgijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Šveicarijos ir, žinoma, negaliu nepasidžiaugti Amerikos lietuvių iniciatyvumu“, – pasakojo renginio iniciatorius, maratonininkas ir „Biržų duonos“ vykdomasis direktorius Andrius Kurganovas.

Bėgikai buvo apdovanoti specialiais raidiniais renginio medaliais, kuriais nuo šių metų pradedama kurti nauja tradicija – per šešerius metus iš surinktų medalių dalyviai galės sudėti žodį „Biržai“. Tradiciškai šeimų tarpe itin populiaraus vaikų bėgimo dalyviai apdovanoti originaliais sausainių medaliais. Renginio dalyviai įveikdami distancijas galėjo pažinti gražiausias Biržų apylinkės vietas.

„Mes džiaugiamės, kad ši iniciatyva sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Aktyviai dalyvauja ne tik bėgimo aistruoliai, bet ir įvairios įmonės bei organizacijos buria savo darbuotojų komandas. Mūsų tikslas yra skatinti ne tik sveiką gyvenimo būdą, tačiau ir bendruomeniškumą.

Ne veltui pagrindinis 2019 m. bėgimo šūkis – „Bendruomenė įkvepia”. Pirmaisiais metais mūsų įmonės bėgikų komandą sudarė vos 5 mūsų darbuotojai, o šiemet skirtingas distancijas įveikė net 35 kolektyvo nariai”, – džiaugėsi A. Kurganovas.

Šiemet prie bėgimo prisijungė ir įvairių socialinių iniciatyvų organizatoriai. Gyvūnų globos organizacija „Mažas draugas“ žmones kvietė sudalyvauti bėgimo estafetėje su jų globotiniais, o „Organų donorystei „Taip!” šį kartą Biržuose pasakė didelis būrys bėgikų. Organizacija ne tik kvietė užpildyti donorų korteles, bet ir patys neatsisakė įveikti bėgimo distanciją. Jekaterina Romanovienė, organizacijos ambasadorė, 3,5 km bėgime tarp moterų užėmė 1-ąją vietą.

„Biržų kilometrai“ organizuojami nuo 2014 m. pirmąjį rugpjūčio savaitgalį.

Bėgikai varžosi ne tik asmeninėje Lietuvos bėgimo taurės įskaitoje, bet ir komandinėje. Čia po XIV etapo didelių pokyčių nėra: tvirtai pirmauja „Bėgimo klubas“ (11,247 taškai), antras – „Lukas“ (9890), trečias – „Jonavos BK Maratonas“ (8924), pastarajam ant kulnų lipa „Kauno BMK“ (8730), penkta – „Stadija“ (6074).

Lietuvos bėgimo taurės (LBT) greičiausio klubo laukia ne tik piniginiai prizai, bet ir kelionių organizatoriaus „Magelano kelionės“ įsteigtas prizas – šeši kelialapiai į 2020 metų Milano maratoną.

Artimiausias – XV Lietuvos bėgimo taurės etapas vyks Šilalėje rugpjūčio 11 dieną.

Šio sezono įskaitoje – 18 etapų, o paskutinis – tradiciškai Rumšiškėse – bėgimas „Aplink Lietuvą“ spalio 19 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją