Birštono prieplaukoje šeštadienį vyko Lietuvos vandens motociklų čempionato I etapas. Jame kovos vyko nuo pat pirmojo starto. Varžybų dalyviai inirtingai kovėsi septyniose klasėse. Čempionatas buvo atviras ir sulaukė ne tik Lietuvos sportininkų, bet ir svečių iš Latvijos, Estijos bei Baltarusijos.

Po labai aršių kovų šeštadienio vakare paaiškėjo varžybų dalyviai, kurie galėjo džiaugtis prizinėmis vietomis. „SKI F-1“ klasėje nepralenkiamas buvo svečias iš Latvijos Arturas Brencis, „SKI F-2“ klasėje – šeimyninis duetas. Peteris Igalas tapo čempionu, o jo žmona Dana – vicečempione, trečioji vieta atiteko taip pat Latvijos sportininkui Janiui Liepiniui.

Taip pat stovimų vandens motociklų klasėje „SKI veterans“ kova vyko tarp Latvijos sportininkų, bet kaip ir „SKI F-2“ klasėje, čempiono vardas atiteko P. Igaliui, antrąją vietą A. Brencis išplėšė iš J. Liepinio, kuriam teko trečioji pozicija.

Aistros nesustojo startavus „Runabout“ klasėms. „Runabout F-3“ klasėje kovojo svečiai iš Estijos bei Baltarusijos, nepralenkiamas šioje klasėje buvo šešiolikmetis Baltarusijos atstovas Aleksandras Seraikinas, o antrasis liko estas Kallaras Peedu.

„Runabout F-2“ klasėje kovos virė dėl antrosios ir trečiosios vietos, kadangi nepralenkiamas buvo į didijį sportą sugrįžęs Vytautas Butkus. Antroji ir trečioji vieta atiteko atitinkamai Aleksandrui Seraikinui ir Jonui Dabrilai.

Aršiausios kovos vyko „Runabout F-1“ klasėje. Po sunkios kovos čempiono titulą apgynė Tomas Gurkšnys, jam ant kulnų lipo atrąją vietą iškovojęs Gintaras Venckus, o trečioji vieta teko Nerijui Juodžiui.

Antrasis etapas vyks birželio 25 dieną Lampėdžiuose.

Sekmadienio rytą Birštono prieplaukoje Lietuvos vandens motociklų slalomo čempionato I etapo varžybose dalyviai kovėsi keturiose klasėse. „Runabout 2T Stock“ klasėje, kurioje rungėsi mėgėjai, greičiausias buvo A. Seraikinas, nuo jo sekunde atsiliko Andrius Gečiauskas, o trečiasis liko Jonas Raudeliūnas, kuris lyderiui pralaimėjo dviem sekundėmis.

„Runabout 4T Stock“ klasėje, kurioje taip pat rungėsi vandens motociklų mėgėjai, greičiausias buvo Arūnas Jurkonis, nuo jo net trimis sekundėmis atsilikęs ir antrąją vietą pelnęs Vaidas Beniulis aplenkė dar dviem sekundėmis lėtesnį Justą Daugėlą, kuriam atiteko trečioji vieta.

Dar vienoje mėgėjų klasėje – „Runabout Open“ – pats greičiausias bei greičiausias šiame čempionate buvo A. Seraikinas, nuo jo dviejomis sekundėmis atsiliko ir antrąją vietą pelnė Ignas Laukaitis.

Sportininkų klasėje virė pačios didžiausios aistros, po sunkios kovos pirmąją vietą išplėšė T. Gurkšnys, kuris tik paskutiniame rate pagerino visų sportininkų laikus – trasą įveikė per 51,03 sekundės. Nuo jo labai nedaug atsiliko Nikolajus Seraikinas, kurio laikas buvo 51,05 sek., Gintaras Venckus iškovojo trečiąją vietą (51,06 sek.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją