Nugalėjo be klaidų šaudęs ir baudos ratų išvengęs prancūzas Martinas Fourcade'as – 30 min. 27,4 sek. Antrąją vietą užėmė norvegas Emilis Hegle Svendsenas (+6 sek.; 0 baudos ratų), trečiąją – rusas Antonas Šipulinas (+6,2 sek.; 1).

Du kartus šaudykloje suklydęs 25-erių metų K. Dombrovskis nugalėtojui pralaimėjo 4 min. 50,9 sek.

Lenktynėse dalyvavo 59 biatlonininkai. Jie startavo pagal penktadienį vykusių sprinto lenktynių rezultatus. K. Dombrovskis sprinte taip pat buvo 53-ias.

„Visada yra tas tikėjimas, kad galiu iškovoti pasaulio taurės taškų, bet žinau, kad tarp tų 60 persekiojime startuosiančių sportininkų būsiu lėčiausias. Bandysiu koncentruotis ties šaudymu ir pakilti tokiu būdu“, – dar po sprinto lenktynių sakė K. Dombrovskis.

Sprinte biatlonininkas reabilitavosi po ne itin sėkmingo pirmo pasaulio taurės etapo Švedijoje.

Bene taikliausias rinktinės sportininkas pirmo etapo asmeninėse lenktynėse prašovė net šešis kartus, o sprinte – du, bei atitinkamai užėmė 79-ąją bei 81-ąją pozicijas. Tuo tarpu antrame sezono sprinte K. Dombrovskis šaudė nepriekaištingai.

„Nepasitikėjimo šaudant tikrai nebuvo, nes estafetėje Švedijoje šaudžiau gerai. Asmeninės lenktynės šiek tiek nepasisekė dėl oro sąlygų, sprinte tas nulis gulint buvo užtikrintas, tik stovint kažkas „nepaėjo“, bet nebuvau susirūpinęs, nes per treniruotes gan gerai šaudau“, – tikino K. Dombrovskis.

Lietuvos komanda sutartinai pastebi padidėjusią konkurenciją pasaulio taurės varžybose. Tą įrodo ir maži atsilikimai tarp sportininkų. Pavyzdžiui, penktadienį vykusiame sprinte K. Dombrovskis nuo nugalėjusio prancūzo M. Furkado atsiliko 1 min. 58,4 sek. – toks atsilikimas paprastai garantuodavo ir patekimą į išsvajotąjį 40-uką.

Šįkart norint iškovoti pasaulio taurės taškų pralaimėti lyderiui nebuvo galima daugiau 1 min. 39,3 sek.

„Praėjusiais metais su tokiu šaudymu ir tik tokiu atsilikimu vieta galėdavo garantuoti asmeninius taškus, o šiemet nuo pat pirmo etapo Švedijoje konkurencija labai padidėjo ir viskas pasikeitė.

Galvojome, kad visi čia pasiruošę pirmam etapui, nes nori įsitvirtinti pagrindinėse komandose, bet žiūrime, kad ir Pokliukoje dauguma startuoja aukštame lygyje“, – stebėjosi K. Dombrovskis.

Sekmadienį Lietuvos vyrų ir moterų biatlono komandos dalyvaus estafetės varžybose, kurios itin svarbios kovoje dėl olimpinių kelialapių. Jei atranka į Pjongčango žaidynes baigtųsi dabar, 22-ąsias pozicijas Tautų taurės įskaitose užimantys lietuviai į žaidynes deleguotų po du vyrus ir dvi moteris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)