Nugalėjo kartą šaudykloje suklydęs ir vieną baudos minutę gavęs rusas Aleksandras Loginovas – 49 min. 54,3 sek.

Antrąją vietą užėmė bulgaras Krašimiras Anevas (+11,4 sek.; 0 baudos minučių), trečiąją – rusas Aleksejus Slepovas (+53,6 sek.; 0 b. min.).

25-erių metų K. Dombrovskis šaudė be klaidų ir nugalėtojui pralaimėjo 2 min. 57 sek.

26-erių metų lietuvis Rokas Suslavičius (+9.06,2; 4 b. min.) tarp 114 dalyvių liko 81-as.

20 taiklių šūvių iš 20. Vienose svarbiausių sezono varžybų – Europos čempionate – K. Dombrovskis pasirodė nepriekaištingai ir už nugaros paliko beveik 100 varžovų.

Dušnikos Zdrujuje (Lenkija) prasidėjusio Europos biatlono čempionato vyrų asmeninėse 20 km lenktynėse Lietuvos atstovas užėmė 16-ą vietą tarp 114 biatlonininkų ir pasiruošimą pasaulio čempionatui tęs pozityviomis nuotaikomis.

„Pagrindinis tikslas buvo susitvarkyti su šaudymu, kadangi prieš keletą dienų Anterselvoje vyko individualios varžybos, kur irgi pirmose trijose šaudymo zonose pataikiau viską, bet paskutinėje kažkas nepasisekė. Šiandien jaučiau, kad galiu pakartoti tą rezultatą, o ketvirtame šaudyme reikėjo „padaryti“ tą nulį“, – po varžybų pasakojo K. Dombrovskis.

Praėjusią savaitę pasaulio taurės etape Anterselvoje (Italija) analogiškoje rungtyje biatlonininkas „uždirbo“ dvi baudos minutes ir tenkinosi 65-ą vieta. Jei sportininkui būtų pavykę uždengti visus taikinius ir paskutiniame šaudyme, jis būtų atsidūręs tarp 40-ies geriausiųjų ir iškovojęs pirmus karjeroje įskaitinius pasaulio taurės taškus.

„Pats nustebau, kai pasiekiau ketvirtą šaudymą ir pataikiau viską, nes jaučiausi „atsijungęs“. Tas šaudymas buvo žymiai užtikrintesnis nei pirmas šaudymas stovint. Anas buvo lėtokas, ilgai taikiausi ir tiesiog norėjau pataikyti“, – teigė K. Dombrovskis.

2016-2017 metų sezoną vienas rinktinės lyderių pradėjo sėkmingai, tačiau tarpušvenčiu jį „aplankė“ ligos. K. Dombrovskis buvo priverstas praleisti ketvirtą pasaulio taurės etapą Oberhofe (Vokietija), o praleistos treniruotės atsiliepė ir sportinei formai.

„Susirgau švenčių laikotarpiu, praleidau pasaulio taurės etapą Oberhofe. Po to treneriai priėmė sprendimą, kad turiu vykti į Europos čempionatą, turbūt dėl startų trūkumo, – sakė biatlonininkas. – Dar ir dabar jaučiasi ligos pasekmės, fizinis pajėgumas šiuo metu yra maždaug 75 procentai. Jaučiu, kad su kiekviena diena, su kiekvienomis varžybomis, sportinė forma po truputį gerėja. Tačiau kai sirgau, visi kiti treniravosi ir gavosi spraga.“

Šį sezoną K .Dombrovskis šaudo įspūdingu 88,2 proc. taiklumu ir pagal taiklumą tarp pasaulio taurės dalyvių užima net devintą vietą!

„Džiaugiuosi dėl šaudymo, šį sezoną jis dar pagerėjo. Jaučiau, kad galiu taikliai šaudyti ir šiandien, nes priėjimas į šaudyklą nebuvo sunkus – nuokalnė. Tik apmaudu dėl fizinės formos, kasmet vis kas nors nutinka – praėjusiais metais sukabino nugarą, pernai persitreniravau, o šiemet liga. Vėl užlipau ant to paties grėblio“, – sakė K. Dombrovskis.

N. Paulauskaitė 70-ą vietą

Moterų 15 km lenktynėse trečiadienį Lietuvos atstovė Natalija Paulauskaitė užėmė 70-ą vietą.

Nugalėjo baudos minučių išvengusi rusė Irina Starych (44 min. 24,7 sek.). Antrą vietą užėmė jos tėvynainė Svetlana Slepcova (+1 min. 3,8 sek., 1 baudos minutė), o trečią - ukrainietė Anastasija Merkušyna (+1.05,0, 1 b. min.).

Penkis kartus šaudykloje suklydusi ir baudos minutes pelniusi 25-erių metų N. Paulauskaitė nugalėtojai pralaimėjo 11 min. 8,8 sek.

Lenktynėse dalyvavo 87-ios biatlonininkės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)