2016 metų ankstyvą pavasarį į JAV „Top Tier“ beisbolo akademiją tobulinti savo įgūdžių išvykęs lietuvis netrūko būti pastebėtas ir sulaukė pasiūlymo mokytis bei žaisti vienoje iš geriausių mokyklų regione, ypač beisbolo srityje.

Šiuo metu prasidėjęs sezonas rodo, kad buvo pasirinktas teisingas kelias. tai patvirtina rezultatai, kuriuos demonstruoja M. Balandis.

Vienas iš pagrindinių Ilinojaus dienraščių „Chicago Tribune“ rašo, kad M. Balandis yra puikaus sudėjimo ir yra svarbus savo ekipos žaidėjas, o jo metimų arsenalas viršija lūkesčius.

„M. Balandžio greiti metimai nuosekliai svyruoja apie 90 mylių per valandą, su galimybe padidinti mesto kamuoliuko greitį iki 93-94 diapazono. Jis taip pat gali pasigirti kietu sukto kamuoliuko metimu ir pagerinti „changeup'ą“. Marius priešininkams leido smūgiuoti šešis kartus, pelnyti du taškus ir pašalino 34 žaidėjus, tačiau kartais jis turi tendenciją sunkiai pataikyti į „straiko“ zoną, tokiu būdu išleisdamas į pirmą bazę 18 žaidėjų“, – rašo „Chicago Tribune“.

„Jis atlieka metimus, kurių kartais niekam neįmanoma atmušti, – sakė „St. Larence“ treneris Pete'as Lotus. – Jis su tokiais metimais mušikams būna tiesiog bjauriai grėsmingas“.

Nors M. Balandis turi nemažai patirties, jo didžiausias testas laukia šeštadienį – „St. Laurence“ komanda vyksta dalyvauti „CatholicBlue“ kovose.

M. Balandis gerai žino, kad žaidimo intensyvumas ir atmosfera ten gali būti tokie, kokių jis dar nebuvo patyręs. Šiame turnyre dalyvauja visos geriausios pietinio regiono komandos kartu su atkakliausiais jų žaidėjais. M. Balandis mano, jog jis yra pasirengęs šiam iššūkiui.

„Nėra ką lyginti šių varžybų su tomis, kokias aš turėjau iki šiol, – sakė M. Balandis. – Čia yra kur kas geriau. Aš turiu atsipalaiduoti ir mesti „straikus“. Aš esu labai konkurencingas. Manau, kad tai bus nuostabus turnyras“.

Prieš dvi savaites paskelbtuose Ilinojaus valstijos reitinguose M. Balandis tarp abiturientų užėmė septintą poziciją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)