Nepaisant to, artimiausią persekiotoją moterų grupėje Eglę Krištaponytę (38:55 min.) stajerė aplenkė beveik dviem minutėmis. Trečia ilgiausioje varžybų distancijoje finišą kirto Indrė Plegevičiūtė (41:55).

Pirmas vyrų grupėje finišavęs Gintaras Andriuška (37:54) nuo Živilės atsiliko 52 sekundėmis. Antras tarp vyrų liko Kęstutis Lomsargis (38:24), trečias – Vytautas Kazlauskas (38:44).

5 kilometrų bėgime pirmas finišavo Artūras Alsys (18:55). Moterų bėgime 5 kilometrus greičiausiai įveikė Aistė Daugėlaitė (20:24).

Trumpiausioje 2,5 kilometro distancijoje triumfavo Žymantas Savickas (08:29), moterų tarpe nugalėjo Erika Rimkutė (09:38).

Po apdovanojimų Ž. Balčiūnaitė atsakė į kelis organizatorių klausimus.

- Panevėžyje vieno vyro aplenkti nepavyko, Klaipėdoje aplenkėte visus. Toks ir buvo tikslas?

- Panevėžyje bėgo labai stiprus mėgėjas. Čia tie stipresni, matyt, neatvažiavo. Per daug šiandien renginių: ir olimpinė diena, ir Šėtoje etapas. Panevėžyje norėjosi gero laiko, o šiandien pabudau su skaudančia gerkle, tad tikslas buvo tiesiog bėgti nepersistengiant.

- Po pergalės žmonės prašė kartu nusifotografuoti. Lietuvoje toks atvejis dažnas?

- Gan dažnas. Daug kas nužiūri, prašo pasirašyti, atpažįsta, prisimena iš tų geresniųjų laikų. Čia panašiai kaip Japonijoje, kur mane žmonės taip pat atpažįsta.

- Kur artimiausiu metu Lietuvos bėgimo mėgėjai jus galės sutikti?

- Jei bus viskas gerai, gal startuosiu Lietuvos čempionate, rudenį bėgimų bus dar daugiau, gal ir vėl vyks mano vardo varžybos. Dėl maratono distancijos su treneriu esame svarstymų stadijoje. Vis dar pretenduoju į pasaulio čempionatą Pekine, o jei ten nebėgsiu, lauks kažkas rimto rudenį. Galvojame, gal pasitausoti olimpiadai, gal išbandyti naujus, aukštesnius kalnus. Jei bėgsiu Rio de Žaneire, noriu geresnio rezultato nei iki šiol.

- Pajėgių maratono bėgikių Lietuvoje šiuo metu yra daug. Susidaro įspūdis, kad konkurencija tarp jūsų didelė. Ar taip yra iš tiesų?

- Man norisi žmogiškų santykių. Reikia konkurentu būti trasoje, o ne gyvenime. Yra ribos kaip reikia elgtis ir jų neperžengiame. Iš patirties žinau, kas yra skausmas, kas yra traumos ar rimtos problemos, dėl to net didžiausioms varžovėms to nelinkiu.

- Pasvarstykite, kiek ilgai prie tokios konkurencijos gali išsilaikyti jūsų pasiektas Lietuvos maratono rekordas?

- Šiais laikais 2 valandos ir 25 minutės – nieko labai gero, nieko šis laikas nestebina. Pabūsiu bjauri (juokiasi), bet kol kas didelio pavojaus jam nematau. Aplinkui varžovės gal ir čiupinės, bet kad pagerins – nemanau. Jei niekas nepagerina mano 10 000 metrų stadione rezultato, niekas nepamuša pusmaratonio laiko, tai iki maratono dar toloka.

Priminsime, jog „Eurovaistinė“ už kiekvieną dalyvį Klaipėdai padovanojo po trečdalį euro. Už dalyvių sukauptą mokestį savivaldybė galės įsigyti miestiečiams skirtą sveikatinimo įrangą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)