Kauno bėgimas iš kitų panašių bėgimo renginių išsiskiria trumpesnėmis distancijomis, tad pritraukia daugiau sporto mėgėjų nei profesionalų.

„Kaip ir tikėjomės, šiemet pritraukėme didesnę minią sportininkų bei juos palaikančių sirgalių. Kitąmet turėtume sulaukti dar didesnio bėgikų antplūdžio. Manau, kad bėgimo populiarumas Lietuvoje dar nepasiekė piko, o trumpesnės distancijos yra ypač mėgstamos sporto entuziastų“, – kalbėjo VšĮ „Tarptautinis maratonas“ direktorius Darius Mikulis.

Dalyviai galėjo pasirinkti, kokią distanciją įveikti – 10 km, 5 km ar estafetę 4x2,5 km.

Trasa driekėsi per visą Laisvės alėją – nuo pašto iki Soboro. Vieno rato ilgis siekė 2,5 km.

Ilgojoje 10 km atkarpoje nepralenkiamas buvo Remigijus Kančys, jo rezultatas – 31 min. 21 sek. Distanciją įveikęs per 31 min. 25 sek., antras finišavo Darius Sadeckas. Ant trečiojo apdovanojimų pakilos laiptelio stojo praėjusių metų nugalėtojas Tomas Venckūnas. Jo rezultatas – 31 min. 58 sek.

„Esu 5 ir 10 km Lietuvos lengvosios atletikos čempionas. Man patinka, kad vis daugiau žmonių prisijungia prie sporto renginių. Pastebiu, kad kaskart bėgikai būna geriau pasiruošę, o tai skatina ir pačiam neužmigti su medaliu – nuolat turi gerinti savo fizinę formą ir atsakingai ruoštis naujiems iššūkiams“, – finišavęs įspūdžiais dalijosi Remigijus Kančys.

Tarp pirmųjų, finišavusių 5 km atkarpos distancijoje, taip pat rikiavosi vyrai. Pirmas atbėgo Jonas Vytautas Gvildys, jo rezultatas - 15 min. 34 sek. Kiek ilgiau (16 min. 03 sek.) užtruko Šarūnas Mockus. O Vaidas Žlabys , finišo liniją kirtęs po 16 min. 11 sek. – liko trečias.

Estafetėje geriausią rezultatą (31 min. 20 sek.) pademonstravo vikri ir linksma Aleksandro Stulginskio universiteto Pilėnų sporto klubo komanda. Su rungtimi per 32 min. 28 sek. susidorojusi „Sūduvos“ komanda džiaugėsi antra vieta, o „Bėgantis žmogus“ bėgikai, finišavę po po 36 min. 27 sek., liko treti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)