Pogrupyje sutriuškinę dvi latvių komandas šiauliečiai finale po atkaklios kovos 25:20 palaužė šeimininkus - „Livonia“ pirmos komandos regbininkus. Trečią vietą turnyre užėmė Šiaulių sporto gimnazijos auklėtiniai.

Rygos Olimpiniame sporto centre vykusiame „Livonia winter 7“ turnyre dalyvavo šešios komandos - po tris iš Latvijos ir Lietuvos. Lietuvai atstovavo šiauliečiai. Šeimininkams atstovavo „Livonia-1“, „Livonia-2“ ir „Livonia-Vidžemė“ komandos.

Šiaulių miesto garbę gynė „BaltRex-Šiauliai“, „Šiauliai-PRC“ ir Šiaulių sporto gimnazija. Komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Grupių nugalėtojai pateko į finalą, antras vietas užėmusios komandos kovojo dėl trečios vietos, o trečios grupėse likę komandos žaidė dėl 5-6 vietų.

Pirmame pogrupyje kovojo „BaltRex-Šiauliai“, „Livonia-Vidžemė“ ir „Livonia-2“. Šiauliečiai „Livonios-Vidžemės“ ekipą nugalėjo 35:0, „Livonia-2“ – 40:0. Latvijos komandų tarpusavio mače 15:10 pajėgesnė buvo „Livonios-Vidžemės“ komanda.

„Pogrupyje neturėjome didelio vargo. Kadangi varžovai buvo šiek tiek silpnesni, tai mintyse jau ruošėmės finalui. Tie du mačai buvo labai naudingi, kadangi galėjome susižaisti, susiderinti veiksmus aikštėje. Kadangi tai buvo regbio-7 turnyras, o iki šiol žaidėme tik regbio-15 rungtynes, tai dar šiek tiek vyrai buvo sutrikę. Dar trūksta tikslumo, gilumo, technika neleidžia kai kuriuose momentuose atsiskleisti. Bet visumoje esu patenkintas komandos žaidimu. Labai apmaudu, kad antrose rungtynėse mūsų komandos pagrindinis 9 numeris Laurynas Prelgauskas gavo traumą. Tačiau šio žaidėjo netektį kompensavo kiti“, - pasakojo „BaltRex-Šiauliai“ vyriausiasis treneris Edmundas Ščavinskas.

Antrame pogrupyje grūmėsi „Livonia-1“, „Šiauliai-PRC“ ir Šiaulių sporto gimnazija. Latviai 45:0 laimėjo prieš Šiaulių sporto gimnazijos ir 30:10 „Šiaulių-PRC“ komandas. Šiauliečių tarpusavio mačą laimėjo Sporto gimnazijos komanda 35:5.

Finale, jau trečius metus iš eilės susitiko tie patys priešininkai - „BaltRex-Šiauliai“ ir „Livonia-1“ komandos. Pirmo kėlinio pradžioje po dviejų sėkmingų šiauliečių atakų atrodė, kad jie be vargo iškovos pergalę ir taps čempionais, tačiau latviai nesirengė pasiduoti. Vis agresyviau puldami jie sugebėjo sušvelninti rezultatą, o mačo pabaigoje, po dar vienos sėkmingos atakos priartėjo 20:25. Tačiau šaltakraujiškai ramiai rungtynių gale žaidę šiauliečiai neleido latviams pateikti sensacijos.

„Rungtynių pradžioje latviai atrodė šiek tiek lyg ir išsigandę, šiek tiek susikaustę, o mes tuo pasinaudoję šovėme į priekį. Atrodė, kad bus viskas paprasta. Tačiau vyrai šiek tiek atsipalaidavo, o latviai pagavo momentą, pajuto kad gali žaisti. Kiekvieną minutę jie vis agresyviau puolė ir mums tapo nebe taip lengvai žaisti. Mes visuomet pirmavome, bet jie nuolat kvėpavo į nugarą. Pabaigoje netgi jaut4si įtampa, kai liko 5 taškų skirtumas“,- pasakojo E. Ščavinskas.

Geriausiu žaidėjų nugalėtojų komandoje išrinktas Armandas Kalinauskas. Geriausiu žaidėju „Livonija-1“ gretose tapo Kristapas Berzinis.

Kovoje dėl trečios vietos į aikštę žengė Šiaulių sporto gimnazijos ir „Livonia-Vidžemės“ komandos. Šiauliečiai palaužė latvius 25:10 ir turnyre užėmė trečią vietą.

„Nesu labai patenkintas komandos pasirodymu turnyre. Vaikinai neišpildė mano lūkesčių. Labai silpnai kontroliavome kamuolį, nesusikalbėjome aikštėje, silpnai atrodėme ant žemės. Trečią vietą lėmė azartas, sportinis pyktis, bėgome, lipome ir šiaip ne taip iškovojome pergalę. O esminius momentus, kurie dažniausiai lemia pergales – vertinu labai silpnai. Gal komandai atsiliepė ir tai, kad į Latviją nevyko šeši pagrindinės sudėties žaidėjai, kurie šiuo metu išvykę į U-18 regbio rinktinės stovyklą. Jų vietą šiame turnyre užėmė pernai gimnaziją baigę sportininkai.

Norėčiau pagirti Ervydą Bakutį, kuris stabiliausiai atrodė gynyboje ir puolime. Ne veltui jis išrinktas geriausiu komandos žaidėju. Lukas Dmitrijevas, komandos kapitonas, taip pat savo vaidmenį aikštėje puikiai atliko. Tikimės, kad pavyks surinkti komandos branduolį ir sustiprinę sudėtį „BaltRex-Šiauliai“ ekipos bendraamžiais, garbingai startuosime įvairiuose regbio-7 čempionatuose Lietuvoje ir Latvijoje, taip pat ketiname vykti į turnyrus Lenkijoje ir kitose šalyse“, - teigė Šiaulių sporto gimnazijos komandos vyriausiasis treneris Tomas Zibolis.

Rungtynėse dėl 5-6 vietų susitiko „Šiauliai-PRC“ ir „Livonia-2“ komandos. Atkaklios rungtynės baigėsi šiauliečių pergale 15:10. Geriausiu „Šiauliai-PRC“ komandos žaidėju išrinktas Vaidas Marčiauskas.

„Į šį turnyrą atvykome ne stipriausios sudėties, keli žaidėjai traumuoti, kiti negalėjo prisijungti prie komandos. Tad tikslas buvo žaisti, dalyvauti ir pasižiūrėti, kaip atrodo nauji komandos žaidėjai.
Grupėje labai gerai sužaidėme pirmą kėlinį mače su „Livonija-1“ komanda, kuris baigėsi 10:10. Gal jie tikėjosi, kad be vargo mus nugalės, neįvertino. Tačiau antrame kėlinyje vyrai pavargo, kadangi žaidė beveik be keitimų. Rungtynėse dėl 5-os vietos sukaupėme paskutines jėgas ir nugalėjome varžovus. Esu patenkintas žaidėjų pasirodymu“, - teigė „Šiauliai-PRC“ vyriausiasis treneris Rimantas Zeringis.

Ateinantį savaitgalį „Šiauliai-PRC“ komanda vyks į Klaipėdą, kur dalyvaus tradiciniame regbio turnyre, skirtame Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Šiauliečiai kovos su turnyro šeimininke „Klaipėdos-Kovo“ komanda, Vilniaus VRA regbininkais ir trimis komandomis iš Latvijos. „Šiauliai-PRC“ treneris R. Zeringis sako, kad artėjančiame turnyre kelia komandai tikslą – tapti nugalėtojais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)