Prieš savaitę pasibaigusiose Baltijos pirmenybėse kaunietės nužygiavo iki pat finalo ir pasidabino sidabro medaliais.

„Baltijos lygoje pasiekėme tikrai neblogą rezultatą. Turėjome tikslą įsitvirtinti aštuntuke, bet pavyko kur kas geriau“, - teigė Kauno klubo vadovas Vidas Makauskas.

Šiemet yra įkurta VšĮ „TK Kaunas“. Tokiu pavadinimu ekipa žais nuo kito sezono. Nauju ekipos direktoriumi tapo Gytis Grigas.

„Atnaujinome visą klubo struktūrą - vadybą ir marketingą. Tęsime bendradarbiavimą su Aleksandro Stulginskio universitetu (ASU), nes norime populiarinti tinklinį tarp studentų, kad kuo daugiau žmonių susidomėtų šiuo sportu. Jis mums padeda su savo sporto baze ir ateityje žada dar daugiau pagalbos“, - kalbėjo V. Makauskas.

Prieš sezoną „Heksa-ASU“ pasistiprino keliomis Lietuvos rinktinės narėmis, kurios leido kovoti su stipriausiomis Latvijos ir Estijos komandomis. Nemažai dėmesio skiriama ir jaunimui. Naujo klubo vienas iš prioritetų - sujungti į sistemą visą tinklinį - nuo vaikų iki suaugusių.

„Surinkome nemažai jaunų ir perspektyvių žaidėjų, taip pat turime keletą patyrusių tinklininkių, kurios taip pat dar yra ganėtinai jaunos. Turime aštuonias merginas, kurios yra kviečiamos į nacionalines rinktines. Tradiciškai iš Kauno daug merginų patenka į rinktines, todėl norime joms suteikti progą save atskleisti“, - pasakojo V. Makauskas. - Merginoms turi būti stimulas sportuoti, nes kitų atveju liekame užsidarę savo kieme ir kai nėra jokių tikslų, tai visa mašina tarsi sustoja vietoje.“

Kauno miesto valdžia artimiausiomis dienomis paskirstys finansavimą sportui. Tikimasi, kad bus atsižvelgta į ambicingą projektą, prie kurio prisideda ir vis daugiau rėmėjų.

„Tikiuosi, kad Kaune įsitvirtinsime. Susiklostė tokia situacija, kad Kaunui tarptautinėse varžybose atstovauja tik „Žalgirio“ krepšininkai ir „Acme-Žalgirio“ rankininkės“, - svarstė V. Makauskas. - Visos likusios ekipos apsiriboja tik vietos čempionatais, todėl tikimės, kad miestas į tai atsižvelgs ir padidins paramą.“

Nuo praėjusių metų rugsėjo mėnesio Kaune Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) iniciatyva sukurta talentingiausių 15-16 metų merginų grupė, kurioje jos sportuoja profesionaliai su treneriais iš Ukrainos. Stiprus klubas Kaune leistų geriausioms jaunoms žaidėjoms pereiti į suaugusiųjų lygį.

„Merginos turės kažkokį tikslą ir motyvacijos tęsti karjerą. Taip pat bus ne veltui sugaištas laikas sportinėje klasėje. Kaip į Kauną atvažiuojančių krepšininkų tikslas yra patekti į „Žalgirį“, taip ir tinklininkės galėtų žengti panašiu keliu. Tai būtų tarsi šviesulys tame sunkiame darbe“, - teigė V. Makauskas.

„Baigusios mokyklą, merginos turės pasirinkimą - ar ieškoti laimės užsienyje, ar likti Lietuvoje. Turint gerą klubą, merginos galės likti studijuoti Lietuvoje ir tuo pačiu tęsti savo karjerą“, - dar vieną aspektą pastebėjo su talentingiausiomis tinklininkėmis Kaune dirbantis treneris Saulius Matikonis.

Baltijos lygoje kaunietės žaidžia jau ilgą laiką. Turnyras yra naudingas, nes Lietuvos pirmenybėse lygis nėra labai aukštas. Visgi, Kauno ekipos vadovai turi naują tikslą - dalyvauti Europos taurių turnyruose. Teisinių kliūčių žaisti Europoje nėra, tačiau dalyvavimas ten gerokai apsunkina finansinę naštą.

„Dalyvavimas Europos taurių turnyruose priklauso nuo finansų. Jeigu leistų finansinės galimybės, tai Europoje žaistume jau ir kitą sezoną. Nes tik pabandę jėgas ten, galėtume suprasti, ar esame pajėgūs žaisti su Europos komandomis, tačiau viskas atsiremia į finansus. Žaidimas Europoje yra vienas mūsų prioritetų“, - pridūrė Kauno ekipos vadovas.

V. Makauskas taip pat pripažino, kad jeigu Kaunas neprisidės prie ekipos išlaikymo, tuomet Baltijos vicečempionų ateitis bus neaiški. Bet apie tokį variantą dar negalvojama.

„Jeigu mieste yra sporto mokykla, yra vaikų grupės, tai atitinkamai turi būti skiriamas dėmesys ir tolesniam meistriškumo ugdymui ir komandoms. Mes dabar sudėliojome visą piramidę. Miesto parama yra reikalinga tiek užsibrėžtiems tikslams pasiekti, tiek įvaizdžio gerinimui“, - pridūrė V. Makauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)