Pirmosiose rungtynėse Lietuvos čempionė „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ekipa išvykoje 3:1 (19:25, 25:19, 25:22, 25:17) įveikė Baltijos lygos vicečempionę Jelgavos „Biolars“ komandą.

„Rungtynės buvo nervingos, nes tai pirmos rungtynės Baltijos lygoje. Pas žaidėjus buvo daug nori ir skausmingų reakcijų po klaidų. Dėl to pralaimėjome pirmą setą. Antrajame sete susitvarkėme su priėmimu, stabilizavome padavimą, sumažinome klaidų kiekį ir pradėjome spausti varžovus. Tą daryti mums leido galimybė rotuoti sudėtį“, – pasakojo Vilniaus klubo treneris Vasilijus Burakinskis. Jis šiose rungtynėse išskyrė Roberto Juchnevičiaus, Karoliaus Rimkaus, Dmitrijaus Šlomino ir Andžiaus Gaidžio efektyvų žaidimą.

„Elga-Master Idea-SM Dubysa“ pirmame susitikime svečiuose 0:3 (16:25, 21:25, 22:25) neatsilaikė prieš Kuldygos ASK klubą.

Antrose rungtynėse vilniečiai 3:0 (25:15, 25:11, 25:7) nepasigailėjo ASK tinklininkų.

Neįtikėtiną seriją „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komanda surengė trečiajame sete. Ekipos legionierius iš Ukrainos D. Šlominas pradėjo padavinėti esant rezultatui 3:2, o baigė tik tuomet, kai švieslentėje degė skaičiai 20:3.

„Tai nebuvo vien neatremiamų padavimų arba vien varžovų klaidų serija. Komanda sėkmingai blokavo, atakavo po gynybos. Galiu teigti, kad gerai sužaidėme paduodant. Tame pačiame trečiajame sete, kai Dmitrijus padavinėjo, aikštelės priekinėje linijoje buvo du mūsų „mažiukai“ – Artūras Vincelovičius ir Martynas Miliukas, kurių ūgis nesiekia 188 cm.

Tuo metu taip pat žaidė ir du jauni tinklininkai – K. Rimkus ir Tomas Gavrilovas, taigi iš labiau patyrusių tuo metu aikštėje turėjome tik Robertą Juchnevičių. Gerai tai, kad viso mačo eigoje išlaikėme koncentraciją. Džiugina ir tai, kad šiose rungtynėse žaidėme kryptingai. Gal truputį padėjo ir tai, kad šiais komandai buvome pralaimėję turnyre Šiauliuose“, – įspūdžiais dalinosi V. Burakinskis.

Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ antrajame savo susitikime išvykoje metė iššūkį „Biolars“ klubui, bet turėjo pripažinti varžovų pranašumą 1:3 (20:25, 22:25, 25:17, 12:25). Rezultatyviausiai Šiaulių ekipoje šį savaitgalį žaidė Arnas Rumševičius, kuris per dvejas rungtynes surinko 26 taškus.

Spalio 29-30 dienomis Lietuvos komandos namuose priims kitas dvi Latvijos ekipas – Uozuolniekų „Poliurs“ ir Rygos „RTU-Robežsardze“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)