Pernai tris kartus per metus vykęs Baltijos taurės turnyras šiemet keičia buvusį formatą ir įvyks kartą per metus, o jame bus šešios dalyvės: prie Latvijos klubų rinktinės, Lietuvos, Estijos bei kiek anksčiau savo dalyvavimą patvirtinusių Japonijos bei Baltarusijos U-25 rinktinių jungiasi ir Rumunijos nacionalinė ekipa.

Šios rinktinės dalyvavimą lapkričio 8-11 dienomis Vilniuje, „Pramogų arenoje“ įvyksiančiame šešių komandų turnyre patvirtino Rumunijos federacijos prezidentas Alexandru Halauca. Rumunijos rinktinė pakeis turnyre planavusią dalyvauti Suomijos antros pagal pajėgumą lygos – „Mestis“ žaidėjų rinktinę, kuri į Vilnių galiausiai neatvyks.

Rumunai, kartu su estais, japonais ir lietuviais dar balandį kovėsi Kaune įvykusiame pasaulio ledo ritulio čempionato IB divizione. Sugrįžę iš žemesnio diviziono jie šiame lygmenyje neužėmė vien stebėtojų vaidmens: pralaimėję prieš japonus po pratęsimo ir per pagrindinį laiką įveikę kroatus, rumunų ekipa su 4 taškais užėmė penktąją vietą bei išliko šio lygio turnyre.

Priminsime, kad kitos trys turnyre dalyvausiančios komandos tapo IB diviziono prizininkėmis: Lietuva iškovojo auksą, Japonija džiaugėsi sidabru, o iki pat paskutinio mačo dėl kelialapio į aukštesnį divizioną kovoję estai galiausiai iškovojo bronzos apdovanojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją