Pirmieji į akistatą su lydere Pylvos „Serviti“ komanda šeštadienį stojo Lietuvos čempionai Vilniaus „Šviesos“ rankininkai. Svečiai geriau pradėjo rungtynes ir po trijų iš eilės Tado Rasakevičiaus įvarčių, pirmavo 3:1.

Tačiau šeimininkai greitai perėmė iniciatyvą ir jos nepaleido iki rungtynių pabaigos. „Serviti“ laimėjo rezultatu 36:26 ir iškovojo devintą pergalę iš eilės. „Šviesai“ 6 įvarčius pelnė T. Rasakevičius, Skirmantas Plėta pridėjo 4 įvarčius.

Iš Estijos „Šviesos“ rankininkai grįžo ne tuščiomis. Sekmadienį vykusiose rungtynėse „Šviesa“ 32:29 nugalėjo aštuntoje vietoje esančią Kehros „Horizon“ ekipą. Nugalėtojams Laurynas Palevičius pelnė 11 įvarčių, T. Rasakevičius ir Šarūnas Ugianskis įmetė po 6-is.

Su Kehros ir Pylvos komandomis savaitgalį susirėmė ir HC „Vilnius“. Šeštadienį vilniečiai minimaliu skirtumu 32:31 įveikė „Horizon“ ekipą. Nugalėtojų gretose nesulaikomas buvo Airidas Petronis, surinkęs net 12 įvarčių, 7 įvarčius prie pergalės pridėjo Martynas Lapinskas.

Sekmadienį „Vilniui“ nepavyko nutraukti BHL lyderių pergalių serijos. „Serviti“ nugalėjo vilniečius po atkaklios kovos rezultatu 33:31 ir pergalių seriją pratęsė iki dešimties. „Vilniaus“ komandoje rezultatyviausi buvo po 6 įvarčius surinkę M. Lapinskas ir A. Petronis.

Kauno „Granito“ rankininkai savaitgalį viešėjo Latvijoje. Pirmose rungtynėse „Granitas“ 45:25 sutriuškino lygos autsaiderį Ludzos „Latgols“. Nugalėtojus į priekį vedė 9 įvarčius pelnęs Matas Jurkevičius, 7-is pridėjo Pijus Eiva.

Antrose rungtynėse kauniečiai apmaudžiai išleido pergalę iš rankų rungtynėse su „Ogre“ komanda. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 33:33. Šeimininkai rezultatą išlygino paskutinę susitikimo sekundę. „Granitui“ 7 įvarčius pelnė Deividas Jovaišas, Paulius Šarkauskas surinko 6 įvarčius.

Dvi pergales iš Latvijos parsivežė Alytaus „Varsos“ rankininkai. Šeštadienį alytiškiai užtikrintai 38:31 nugalėjo „Ogre“, o sekmadienį 35:30 pranoko „Latgols“ ekipą. Abiejose rungtynėse rezultatyviausiai „Varsos“ gretose žaidė Nedas Buronko, pelnęs atitinkamai 8 ir 9 įvarčius.

BHL čempionų titulą ginantys Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai namuose 38:27 sutriuškino Rasiku „Mistra“ septynetą. Nugalėtojams Laurynas Simonavičius pelnė 7, Mykolas Lapiniauskas ir Tomas Drakšas po 6 įvarčius.

BHL pirmenybėse aukščiausią vietą iš Lietuvos komandų užima „Šviesa“. Per 17 rungtynių 23 taškus surinkusi „Šviesa“ yra 3 vietoje. „Vilnius“ su 20 taškų yra 5 pozicijoje. Laipteliu žemiau yra „Granitas“ su 19 taškų. Septintoje vietoje rikiuojasi 16 taškų turintis „Dragūnas“. „Varsa“ su 12 taškų turnyrinėje lentelėje tarp 13 komandų rikiuojasi dešimta.

Artėjantį savaitgalį vasario 12-13 dienomis Lietuvoje vyks net aštuonerios BHL rungtynės. „Šviesa“ ir „Vilnius“ namuose priims latvių „Latgols“ ir „Ogre“ komandas, „Varsa“ ir „Granitas“ susitiks su Duobelės „Tenax“. Vyks ir dvi „lietuviškos“ dvikovos. „Dragūnas“ šeštadienį Alytuje susitiks su „Varsa“, o sekmadienį Kaune su „Granitu“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją