Turnyrą vainikavo Pylvoje (Estija) surengtos finalo ketverto varžybos. Dėl stipriausio Baltijos šalių klubo vardo finalo ketverte kovojo titulą ginantis Estijos „Viljandi“ ir visų trijų šalių čempionai – Estijos „Polva Serviti“, Latvijos „Dobele Tenax“ ir Lietuvos Vilniaus „Šviesa“.

Pusfinalyje „Šviesos“ rankininkai po dramatiškos kovos minimaliu skirtumu 35:36 pralaimėjo turnyro šeimininkei „Polva Serviti“ komandai. Vilniečių gretose rezultatyviausiai žaidė 6 įvarčius pelnęs Šarūnas Ugianskis, po 5 įvarčius įmetė Valdas Drabavičius ir Mantas Urvikis.

Kitame pusfinalyje „Viljandi“ komanda taip pat minimalia persvara 23:22 įveikė „Dobele Tenax“ ekipą.

Kaip ir praėjusį sezoną į finalą pateko abu Estijos klubai, o praėjusiais metais trečią vietą užėmę „Šviesos“ rankininkai dėl bronzos kovojo su finalo ketverto naujoke „Dobele Tenax“ komanda.

„Šviesai“ pakartoti praėjusių metų pasiekimo nepavyko. Kovoje dėl bronzos Lietuvos čempionai turėjo pripažinti latvių pranašumą vienu įvarčiu 26:27. Vilniaus ekipai 8 įvarčius pelnė Karolis Bliuvas, 6 – M. Urvikis, 5 – Skirmantas Plėta.

„Sunku komentuoti, kai tiek pusfinalyje, tiek ir rungtynėse dėl bronzos, pralaimėjome vienu įvarčiu. Apmaudu, nes abejose rungtynėse trūko labai nedaug. Rungtynės su Latvijos čempionais buvo labai lygios, bet mes neįmetėme savo metimų. Nugalėtoją lėmė menkos detalės. 2021 metais Baltijos lygoje užėmėme antrą vietą, pernai laimėjome bronzą. Šiais metais irgi norėjome medalių. Deja, finalo ketverte likome be pergalių. Tikrai galėjome pasirodyti geriau, bet yra kaip yra“, – sakė „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

„Šviesa“ šį sezoną buvo vienintelė Lietuvos atstovė finalo ketverte. Praėjusio sezono finalo ketverto dalyvis Klaipėdos „Dragūnas“, kaip ir Kauno „Granitas-Karys“, neįveikė ketvirtfinalio barjero. Lygoje debiutavęs Vilniaus „Amber“ nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Daugybę individualių prizų susižėrė „Dragūno“ lyderis Gytis Šmantauskas. Jis buvo išrinktas naudingiausiu BHL sezono rankininku. 87 įvarčius pelnęs G. Šmantauskas tapo ir rezultatyviausiu lygos žaidėju. G. Šmantauskas pateko ir į simbolinį lygos septynetą, dešiniojo pusiau krašto pozicijoje. Geriausiu įžaidėju išrinktas dar vienas „Dragūno“ atstovas Tomas Drakšas.

Nuo 1992 metų organizuojamos Baltijos rankinio lygos čempionais Lietuvos atstovai yra tapę net devynis kartus. Paskutinį kartą iš Lietuvos klubų Baltijos lygą 2021 metais laimėjo „Dragūnas“.