„Kauno-ASU“ tinklininkės po permainingos kovos 3:2 (25:22, 25:19, 23:25, 23:25, 15:9) įveikė Daugpilio „miLATss“ ekipą. Kauno klubui net 25 taškus pelnė Viltė Makauskaitė, 19 – Tatjana Litvinovskaja, 8 – Karolina Uvarovaitė.

„Paskutinėse rungtynėse trenerė leido pažaisti visoms žaidėjoms, todėl mačas buvo toks permainingas. Taip pat jautėme nuovargį. Jau tikrai reikia poilsio ir naujų jėgų. Penktajame sete mūsų pranašumą lėmė patirtis, stipresni smūgiai ir didesnis susikaupimas“, – aiškino Kauno ekipos lyderė Viltė Makauskaitė.

35 taškus surinkusios „Kauno-ASU“ tinklininkės pirmauja Baltijos čempionate.

Alytaus „Prekybos-Paramos“ ekipa išvykoje 0:3 (20:25, 22:25, 20:25) nusileido Daugpilio komandai. Viešnioms 15 taškų pelnė Tautvilė Grinkevičiūtė, 11 – Hana Maliarčiuk, 9 – Irina Brezgun.

„Pradžia buvo sunki, nes žaidėme po ilgos kelionės. Taip pat teisėjai labai akivaizdžiai palaikė savo ekipą. Mes pradėjome nervuotis, veltis į ginčus, negalėjome išlikti ramios. Komandoje nebeliko stabilumo. Iki geresnio rezultato pritrūko šiek tiek daugiau darbo rungtynių metu iš kiekvienos žaidėjos, geresnių padavimų ir darbo gynyboje“, – mintimis dalinosi T. Grinkevičiūtė.

Baltijos lygos debiutantės „Prekybos-Paramos“ tinklininkės turi 15 taškų ir tarp 12 komandų užima devintąją poziciją. Trečia Lietuvos ekipa – Jonavos „Achema-KKSC“ (16 tšk.) – yra septinta.

Nors čempionate dabar mus pertrauka, T. Grinkevičiūtė prisipažino, kad ilsėtis šventiniu laikotarpiu daug neteks.

„Atostogų neturėsime. Jau pirmadienį dirbome manieže. Pertrauka tarp rungtynių mums yra reikalinga, kad pailsėtume viena nuo kitos, pailsėtume nuo kamuolio. Po pertraukos galbūt bus didesnis noras kibti į darbus treniruotės metu, ir atsiras didesnis kovingumas rungtynėse“, – svarstė T. Grinkevičiūtė.

Artimiausios rungtynės bus žaidžiamos beveik po mėnesio – sausio 14-15 dienomis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)