Pirmajame pusfinalyje tarp „Dragūno“ ir „Serviti“ ekipų buvo galima tikėtis atkaklios kovos, o reguliariajame sezone estų klubas netgi pralenkė klaipėdiečius – „Serviti“ finišavo antroje, o „Dragūnas“ trečioje vietoje.

Vis tik finalo ketverto šeimininkai solidžiai pradėjo rungtynes ir varžovams į priekį neleido išsiveržti nė karto. Pirmojo kėlinio viduryje „Dragūnas“ jau turėjo 3 įvarčių persvarą (8:5), o įpusėjus rungtynėms pirmavo 6 įvarčiais – 16:10. Klaipėdiečių pozicijos nesusvyravo ir po pertraukos. Artūro Juškėno auklėtiniai užtikrintai pirmavo iki paskutinės mačo minutės ir šventė pergalę – 28:21.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Deividas Virbauskas, įmetęs 9 įvarčius, Lukas Juškėnas pridėjo 6, Laurynas Simonavičius – 4. Estų ekipoje rezultatyviausias buvo Ulljo Pihusas, įmetęs 4 įvarčius, Mathiasas Rebane ir Alfredas Timmo pridėjo po 3.

Lietuviškame pusfinalyje tarp „Šviesos“ ir „Varsos-Stronglaso“ sezono lyderiai iš Vilniaus rungtynes taip pat pradėjo su maksimaliu susikaupimu ir jau pirmojo kėlinio viduryje pirmavo 4 įvarčiais – 7:3. Praktiškai į visus klausimus Vilniaus klubas atsakė dar pirmajame kėlinyje, kadangi po jo pirmavo daugiau nei įtikinamai – 16:7. Antrasis mačo kėlinys jau tebuvo daugiau formalumas ir alytiškiams daugiau intrigos įnešti nepavyko. „Šviesa“ sugebėjo padidinti persvarą iki dviženklės ir užtikrintai žengė į finalą – 32:21.

Į pergalę Vilniaus ekipą vedė Karolis Antanavičius, surinkęs 8 įvarčius, Valdas Drabavičius pridėjo 5, Laurynas Palevičius, Tadas Rasakevičius ir Karolis Bliuvas – po 4. Pralaimėjusiems Žygimantas Micevičius surinko 5 įvarčius, Vilius Juozaitis – 4, Gintautas Adamkevičius ir Tautvydas Petrušauskas – po 3.

Dėl trečiosios vietos „Serviti“ ir „Varsa-Stronglasas“ žais sekmadienį 13 val., o didysis finalas tarp „Dragūno“ ir „Šviesos“ bus žaidžiamas 16.20 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)