Šiame sezone prie Lietuvos kolektyvų – Kauno „ACME-Žalgiris“ ir Kauno raj. HC „Garliava SM-CASCADA“, Baltarusijos trejeto – HC „Gomel“, Minsko „BNTU-BelAZ“, Gardino „Gorodničanka“ – prisijungė Ukrainos moterų elito klubas Lvovo „Galyčianka“ ekipa.

Pirmasis turas vyksta rugsėjo 23-25 d. Gardine, po to spalio 28-30 d. visas komandas priims lygos debiutantės Lvovo rankininkės, gruodžio 2-4 d. varžybos vyks Minske, Garliavoje – sausio 27-29 d. ir Kaune – vasario 24-26d . Finalinis turas vyks praėjusio sezono čempionių mieste Gomelyje kovo 31 d. – balandžio 2 d.

Komandos penkiuose turuose tarpusavyje susitiks rato sistema po vieną kartą, o paskutiniame ture Gomelyje jos rungtyniaus kiek kitaip. Pirmiausia varžysis atkrintamosiose varžybose, vėliau lauks pusfinalis bei finalai dėl lygos čempionių vardų bei bronzos medalių.

Lietuvos čempionių žalgiriečių gretose po praėjusio sezono neliko beveik viso septynetuko: kapitonės Gabijos Vidūnaitės, patyrusios vartininkės Kristinos Kvedarienės, toliašaudės Daivos Drevinskienės, Neringos Palionytės, Ritos Oksaitės ir kitų.

Garliavos kolektyvas bene didžiausią nuostolį patyrė puolime, netekęs pastarųjų kelerių metų Lietuvos čempionatų geriausios ir rezultatyviausios žaidėjos Dianos Šatkauskaitės, kuri nuo šiol bandys legionierės duoną Islandijoje. Neliko ir vienos pagrindinių vartininkių Evelinos Stukaitės, kuri perėjo į „ACME-Žalgiris“ kolektyvą, ir keletos kitų.

Čempionato debiutuosianti „Galyčianka“ yra viena Ukrainos moterų rankinio lygos lyderių, kuri dalyvavo EHF taurės turnyre.

Trečiadienį pirmosios Baltijos lygos rungtynės tarp „Garliava SM-CASCADA“ ir „ACME-Žalgiris“ komandų pasibaigė kauniečių pergale rezultatu 25:20 (12:9).

Šeimininkėms 7 įvarčius pelnė Emilė Aglinskaitė, 5 – Ugnė Slavėnaitė, po 3 – Laura Masiulevičiūtė ir Greta Rinkevičiūtė, po 1 – Kamilė Bušaitė ir Evelina Dževerakaitė.

Kauniečių gretose taikliai žaidė Inesa Verbovik (7 įv.), Greta Burkaitė (6 įv.), Audinga Kniubaitė (4 įv.), Dovilė Ilčiukaitė ir Klaudija Šidlauskytė (po 3 įv.), Simona Jaškūnaitė ir Viltė Lubytė (po 1 įv.).

Gardine šeštadienį „ACME-Žalgiris“ susitiks su BNTU-BelAZ“ ir HC „Gomel“ klubais, o sekmadienį su „Galyčianka“ ir „Gorodničanka“ kolektyvais.

Garliavos rankininkės atitinkamai susikaus su „Gorodničanka“ ir „BNTU-BelAZ“ ekipomis, o sekmadienį – su HC „Gomel“ ir „Galyčianka“ komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)