Šeši Baltijos klubai savo kovas pradės dviejose grupėse po tris komandas. Šioms grupėms buvo skirti legendinių Lietuvos ir Latvijos ledo ritulininkų vardai: Tartu mieste komandos varžysis Sandžio Ozolinščio vardo grupėje, o Vilniuje grupė bus pavadinta Dariaus Kasparaičio garbei.

Kiekvienoje grupėje į kovas stos po tris komandas, kurios sieks iškovoti vietą finaliniame ketverte: dvi geriausios abejų grupių ekipos gruodžio 18-20 dienomis Latvijos Rėzeknės mieste kovos dėl inauguracinio Baltijos lygos turnyro nugalėtojų titulo. Pirmiesiems Baltijos lygos čempionams bus įteiktas trofėjus bei medaliai, o taip pat individualūs apdovanojimai bus skirti geriausiam vartininkui, gynėjui, puolėjui ir viso turnyro MVP.

Mūsų šalies garbę šiame turnyre gins dvi stipriausios praėjusio sezono komandos – „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“. Vilniečiai sostinės „Pramogų“ arenoje priims tris lietuvius savo gretose turinčią „Liepaja“ komandą bei „Everest“ klubą iš Estijos. Tuo tarpu kauniečių laukia kelionė į Tartu ir dvikovos su „Tartu Valk 494“ (Estija) bei „HK Mogo“ klubais.

Visų pirmojo etapo rungtynių tvarkaraštis:

S. Ozolinščio grupė (Tartu)

lapkričio 27 d. 17:00 val. „Tartu Valk 494“ – „Kaunas Hockey“
lapkričio 28 d. 18:00 val. „Kaunas Hockey“ – „HK Mogo“
lapkričio 29 d. 16:00 val. „Tartu Valk 494“ – „HK Mogo“

D. Kasparaičio grupė (Vilnius)

lapkričio 27 d. 18:00 val. „Hockey Punks“ – „Everest“
lapkričio 28 d. 16:00 val. „Everest“ – „Liepaja“
lapkričio 29 d. 18:00 val. „Liepaja“ – „Hockey Punks“