Antrose rungtynėse namuose su varžovu iš Latvijos „Balticos“ vartus gynė Vladislavas Kuzminas. Jau nuo pirmų minučių žaidimas buvo lygus ir nusimatė atkakli kova. 6-ą minutę latvis Rudolfas Petersonas pelnė pirmą įvartį svečiams (0:1). 14-ą minutę po tikslaus Ondrejaus Burzalos perdavimo, ritulį į vartus pasiuntė „Balticos“ kapitonas Edgaras Rybakovas (1:1).

Antro kėlinio pradžios komandoms ir žiūrovams Elektrėnuose teko ilgokai palaukti, nes mieste dingo elektra. Po ilgos pauzės žaidimas buvo tęsiamas. Akivaizdu, kad pertrauka buvo naudinga svečiams, kurie pirmą antro kėlinio minutę persvėrė rezultatą. Po tikslaus R. Petersono perdavimo įvartį pelnė puolėjas Aleksandras Burcevas (1:2). 23-ią minutę varžovai pasinaudojo žaidėjų persvara aikštėje ir po N. Egirskio perdavimo antrą kartą ritulį į vartus pasiuntė A. Burcevas (1:3). Vos po minutės, esant lygiam žaidėjų skaičiui aikštėje, Lietuvos ekipa sušvelnino rezultatą. Po tikslaus E. Rybakovo perdavimo įvartį pelnė „Balticos“ gynėjas O. Burzala (2:3).

Trečiame kėlinyje iniciatyvą po truputį perėmė šeimininkai ir daugiau atakavo Latvijos ekipos vartus. 43-ią minutę „Juniors“ ekipa pasinaudojo žaidėjų persvara ir po M. Osipovo ir R. Maslovskio perdavimų įvartį pelnė puolėjas Jurijus Moiseičenka (2:4). 48-ą minutę „Juniors“ ekipa gauna komandinę baudą už netinkamai atliktą keitimą. „Baltica“ pasinaudojo žaidėjų persvara aikštėje ir sušvelnino rezultatą. Tiksliai sužaidus E. Rybakovui ir A. Cukanovui, ritulį į vartus pasiuntė gynėjas Tobias Wilhelmas (3:4).

Likus dviems minutėms iki kėlinio pabaigos, „Baltica“ paprašė minutės pertraukėlės. Po jos Lietuvos atstovai žaidė be vartininko. Šeimininkai apgulė latvių vartus, tačiau visi bandymai įmušti įvartį buvo nesėkmingi. „Balticai“ teko pripažinti varžovų pranašumą 3:4.

Vyriausias „Balticos“ treneris Aigaras Ciprusas pakomentavo du susitikimus su Rygos „Juniors“:

„Pirmajame susitikime mums akivaizdžiai pritrūko jėgų. Manau, kad gerai sužaidėme apie 20 minučių, o paskui atsiliepė naujametinė pertrauka.
Antrajame susitikime žaidėjai parodė visai kitokį charakterį, atsidavimą ir jėgą. Vaikinai sugebėjo surengti kelias pavojingas atakas, tačiau rungtynių pabaigoje nepavyko rezultatyviai jų užbaigti. Gaila, tačiau rungtynių baigčiai įtakos taip pat turėjo ir klaidos.

Žaidėjai įvykdė mano nurodymus ir suprato, ko iš jų tikimasi. Progresas yra, tačiau reikėtų dar padirbėti ties psichologiniais momentais ir nusiteikimu.

Žinoma, vieni žaidėjai pasiruošę labiau, kiti mažiau. Pasikartosiu, kad svarbiausia ir toliau dirbti pergalės link. Jeigu kiekvienas dirbs individualiai, komandiniai rezultatai irgi gerės“.

Įvarčiai:

„Juniors“: 6 min. R. Petersonas – 0:1;
„Baltica“: 14 min. E. Rybakovas – 1:1;
„Juniors“: 21 min. A. Burcevas – 1:2;
„Juniors“: 25 min. A. Burcevas – 1:3;
„Baltica“: 26 min. O. Burzala – 2:3;
„Juniors“: 44 min. J. Moiseičenka – 2:4;
„Baltica“: 49 min. T. Wilhelmas – 3:4.

Baudos minutės: 10:10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)