„Negalime teigti, kad šios rungtynės bus lemiamos galutinei komandos vietai reguliariose pirmenybėse, tačiau jos gali turėti įtakos užimamoms pozicijoms. Šioms varžyboms ruošiamės labai rimtai ir per kiekvienas rungtynes sieksime tik pergalės. Tikimės, kad prie pergalių siekimo prisidės ir tai, kad žaisime namie. Taigi neteks susidurti su kelionės pasekmėmis, kaip tai būna išvykose“, – kalbėjo D. Medvedevas.

Prieš šias rungtynes „Baltica“ ekpos sudėtyje liko tik du vartininkai - lenkas Nikiforas Ščerba ir dar 18-os neturintis Vladislavas Kuzminas, todėl klubui skubiai ieškomas dar vienas vartų sargas. Be to, peržiūrai į Vilnių yra atvykęs puolėjas iš Sankt Peterburgo, kurio pavardė kol kas neskelbiama.

Spalio viduryje per komandos apšilimą vartininkui Artūrui Kuzmičiui lūžo rankos pirštas, kurį teko operuoti, tačiau A. Kuzmičiui „Baltica“ gretas teko palikti dėl kitos priežasties.

„Ne kartą buvo pažeista sporto disciplina“, – sakė D. Medvedevas, skiriantis ypatingą dėmesį komandos drausmei.

„Baltica“ pirmauja MHL B grupės pirmenybių Vakarų divizione, o artimiausias jos varžovas „Klin“ klubas kol kas užima priešpaskutinę, šeštą vietą. Nepaisant to, tai itin ambicinga komanda, kuri per savo paskutinę savo trejų rungtynių seriją namie net du kartus vienodu rezultatu 4:3 įveikė antrą vietą divizione užimančią „Dizelist“ ekipą.

Prieš dvikovas su „Baltica“ ritulininkais „Klin“ komanda savo gretas sustiprino keturiais naujais žaidėjais – dviem puolėjais ir dviem gynėjais. Šį Rusijos klubą nuo rugpjūčio 1 d. pakviestas treniruoti Slovakijos specialistas Milanas Sitaras. Įvertindamas varžovus, HC „Baltica“ treneris pabrėžė, kad lengvų rungtynių tikrai nesitiki.

Vakarų diviziono lentelė:


1.Vilniaus Baltica (Lietuva)1251:3524
2.Penzos Dizelist (Rusija)1242:3122
3.Odincovo OGI (Rusija)930:2120
4.Rygos Juniors (Latvija)1444:5218
5.Zelenograd (Rusija)936:3315
6.Klin (Rusija)927:2911
7.Prizma-Riga (Latvija)1121:504

HC „Baltica“ rungtynės vyks Vilniaus Pramogų arenoje (Ąžuolyno g. 9). Tai bus paskutinės HC „Baltica“ rungtynės namuose šiais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją