Lenktynių, kurias organizavo Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) ir „Pro Cycling LT“, prizų fondą sudarė 7735 eurai. Nugalėtojui atiteko 900 eurų ir 40 pasaulio reitingo taškų.

„Esu labai laimingas. Puikiai atlikome darbą. Tai – pirmoji mūsų komandos pergalė šį sezoną. Prieš paskutinį etapą bendroje įskaitoje buvau trečias ir sekmadienį prieš finišą žinojau, kad laimėtas etapas garantuos pergalę ir galutinėje įskaitoje. Man pavyko. Labai džiaugiuosi, – sakė M. Bogdanovičas, kuris didžiausiu savo pasiekimu iki šiol laikė šiemet balandį 1.1 kategorijos lenktynėse Ispanijoje užimtą šeštą vietą.

Antrą vietą bendrojoje įskaitoje užėmė ukrainietis Andrijus Vasyliukas („Kolss - BDC“, +3 sek.), o trečią – Estijos rinktinės narys Silveris Maoma (+5 sek.).

Iš lietuvių aukščiausią vietą – devintą – užėmė Darijus Džervus („Staki - Baltik vairas“). Jis nugalėtojui pralaimėjo 15 sek.

Venantas Lašinis („Staki - Baltik vairas“, +23 sek.) užėmė 27-ą, Arūnas Gliaudelis („Top Team - Ultrabike“, +24 sek.) – 30-ą, Paulius Šiškevičius („Staki - Baltik vairas“, +48 sek.) – 40-ą, Mykolas Račiūnas („Staki - Baltik vairas“, +51 sek.) – 46-ą, Martynas Utkinas („Top Team - Ultrabike“, +58 sek.) – 51-ą, Laurynas Stasikėlis („Top Team - Ultrabike“, 6.09) – 70-ą, o Justas Beniušis („Staki - Baltik vairas“, +7.51) – 72-ą vietas.

Nugalėtojo titulą gynęs ukrainietis Andrijus Kulykas („Kolss - BDC“, +39 sek.) tarp 73-ijų klasifikuotų dviratininkų liko 33-ias.

Buvusios Lietuvos moterų dviračių plento rinktinės narės Jolantos Polikevičiūtės sūnus Viktoras Manakovas (Rusijos rinktinė, +1.15 sek.) užėmė 53-ią vietą.

Jaunimo (iki 23 metų) įskaitoje pirmas buvo S. Maoma, aktyviausiu dviratininku tapo A. Vasyliukas, o kovingiausiu – M. Bogdanovičas.

Komandų įskaitoje pirmą vietą iškovojo Rusijos rinktinė. „Staki - Baltik vairas“ užėmė devintą, o „Top Team - Ultrabike“ – 13-ą vietas.

1,9 km prologą penktadienį laimėjo S. Maoma, o pirmąjį etapą (179,9 km) šeštadienį – Rusijos rinktinei atstovaujantis Aleksandras Kulikovskis.

Sekmadienį antrajame etape dviratininkai įveikė 174,9 km (Vilnius - Vievis - Semeliškės - Trakai - Vievis - Dūkštos - Maišiagala - Pikeliškės - Vilnius). Prieš finišą ties Tilto ir Šventargio gatvių sankirta dalyviai įveikė penkis ratus po 5,3 km Vilniaus centre (trasa driekėsi Gedimino prospektu, Vytauto, Upės, Žvejų, T. Vrublevskio ir Šventaragio gatvėmis). „Baltic Chain Tour“ antrasis etapas sekmadienį įsipynė į penktojo „Bigbank Lietuvos plento taurės“ varžybų etapo renginius.

Po finišo sprinto pergalę iškovojo M. Bogdanovičas. Jis distanciją nuvažiavo per 4 val. 9 min. 54 sek. Antras finišavo S. Maoma, o trečias – nugalėtojo komandos draugas latvis Andris Vosekalnis. Nugalėtojo laikas įskaitytas 2-64 vietas užėmusiems dviratininkams.

Iš lietuvių geriausiai pasirodė D. Džervus. Jis, kaip ir prologe, užėmė aštuntą vietą. Pirmajame etape aštuntas buvo Venantas Lašinis („Staki - Baltik vairas“). Pastarasis sekmadienį prieš įveikiant ratus sostinės centre buvo penkių lyderių grupelėje, o vėliau – tarp trijų lyderių, bet pagrindinė grupė, iki finišo likus mžiau nei trims ratams, pavijo bėglius.

M. Račiūnas buvo 16-as, A. Gliaudelis – 31-as, o M. Utkinas – 33-ias. Kiti lietuviai į Top-40 nepateko.

Antrajame ir trečiajame tarpiniuose sprinto finišuose trečias finišavo V. Lašinis.

„Tikėjomės pasirodyti geriau. Pritrūko ir jėgų, ir sėkmės, – sakė D. Džervus, kuris nėra praleidęs nė vienerių „Baltic Chain Tour“ lenktynių. – Buvo nelengva, nes teko kovoti su pajėgiais dviratininkais iš Latvijos, Rusijos ir Ukrainos. Po pirmojo etapo netekome trijų narių ir sekmadienį lenktyniavome penkiese. Bet ir būdami ne visos sudėties sugebėjome dalyvauti pabėgimuose. Prieš finišo spurtą buvau per toli nuo lyderių, todėl kautis dėl aukščiausių vietų nebepavyko“.

Lenktynėse dalyvavo 13 komandų iš aštuonių šalių. Į Tarptautinės dviračių sporto federacijos (UCI) „Europe Tour“ kalendoriuje esančias lenktynes atvyko keturios Latvijos, dvi Baltarusijos ir po vieną Estijos, Lenkijos, Norvegijos, Rusijos ir Ukrainos komandą. Lietuvai atstovavo dvi ekipos – „Staki - Baltik vairas“ ir „Top Team - Ultrabike“. Iš viso startavo 91 dviratininkas iš devynių šalių.

„Baltic Chain Tour“ lenktynės, kurios yra simbolinis 1989 metų rugpjūčio 23 dieną Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vykusios „Baltijos kelio“ akcijos paminėjimas, rengiamos nuo 2011 metų. Pirmąsias „Baltic Chain Tour“ lenktynes laimėjo estas Erkis Putsepas, antrąsias – lietuvis Gediminas Bagdonas, trečiąsias – vokietis Philippas Walslebenas, ketvirtąsias – olandas Mathieu van der Poelis, o penktąsias – A. Kulykas.

Iš pradžių buvo planuota, kad šeštosios „Baltic Chain Tour“ lenktynės vyks rugpjūčio 23-28 dienomis Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Tačiau birželio 18 dieną pagrindiniai varžybų organizatoriai iš Estijos paskelbė atšaukiantys lenktynes dėl finansinių sunkumų. Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF) nenorėjo, kad tradicinėmis tapusios lenktynės išnyktų iš dviračių pasaulio žemėlapio ir dėjo visas pastangas, kad varžybos įvyktų. Iš pradžių LDSF gavo Estijos dviratininkų sąjungos leidimą naudoti „Baltic Chain Tour“ vardą lenktynėms, o kiek vėliau pavyko gauti ir UCI patvirtinimą apie varžybų sugrąžinimą į jos kalendorių.

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse jau yra dalyvavę 30-ies šalių atstovai. Šiose varžybose jėgas jau yra išmėginę 29 Lietuvos dviratininkai.