Jau grupės etape sulaukta nemažai netikėtų rezultatų. Vieni pripažinti favoritai užtikrintai žygiavo link kito etapo kovų, kiti – klupo prieš nominaliai silpnesnes ekipas. Kiekvienos grupės geriausios trys komandos pateko į tolesnį etapą, kur A ir B grupės ekipos sudaro naują 1 grupę, o C ir D atstovai pateko į 2 grupę.

A grupė

Kaip visi ir tikėjosi, dėl pirmos vietos paskutiniame ture susikovė Lenkijos ir Prancūzijos ekipos, laimėjusios abejas prieš tai žaistas rungtynes. Netikėtai lengvai pergalę iškovojo lenkai – 31:25. Kitose grupės rungtynėse makedonams reikėjo bent lygiųjų dvikovoje su serbais, norint likti čempionate. Per paskutines 20 sekundžių serbai išsiveržė į priekį, tačiau paskutinėmis rungtynių akimirkomis neapsigynė ir į kitą etapą pateko makedonai – 27:27. Tai lėmė geresnis įvarčių santykis. Serbai važiuoja namo.

B grupė

B grupėje po dviejų turų visos ekipos turėjo po pergalę ir pralaimėjimą. Kito etapo dalyviai sprendėsi paskutinėse grupės rungtynėse, prieš kurias visos komandos turėjo galimybę ir laimėti grupės kovas ir likti paskutiniai. Sėkmė nusisuko nuo islandų, tuo metu norvegai netikėtai laimėjo B grupėje pirmą vietą.

C grupė

Šioje grupėje didelės intrigos nebuvo. Nors slovėnai ir sugebėjo sužaisti lygiosiomis su vienais iš čempionato favoritų ispanais, bet daugiau nieko nenuveikė ir palieka čempionatą. Ši situacija palanki ir ispanams, kurie į antrą etapą patenka su taškų maksimumu. Kovą dėl antros pozicijos laimėjo vokiečiai.

D grupė

Užtikrintai į kitą etapą žygiuoja prieš metus Lietuvoje viešėję Danijos rankininkai. Jie patvirtino grupės favoritų statusą ir be vargo laimėjo grupės turnyrą. Rusai kol kas išspaudė viską, kas buvo realu jų jėgoms ir grupėje liko antri.

Antras etapas

Antrame etape komandos sužais dar po trejas rungtynes. Į šį etapą rinktinės atsinešė tiek taškų, kiek jų iškovojo prieš grupės, kurioje žaidė, varžovus patekusius į tolesnę kovą. Po šio etapo dėl medalių kovos tik dvi geriausios grupės ekipos, kurios pateks į pusfinalius.

1 grupė

Ekspertai prognozuoja, kad A grupės komandos Lenkija ir Prancūzija, turėtų susitvarkyti su B grupės atstovais ir užimti pirmąsias vietas grupėje. Prieš čempionatą juoduoju arkliuku laikyti kroatai dar gali išauti, tačiau akivaizdu, kad A grupės ekipų laukia gerokai lengvesnis tvarkaraštis ir teoriškai silpnesni varžovai. B grupėje nustebinę norvegai stengsis pratęsti savo pergalingą žygį. Netikėta pergalė prieš lenkus ar prancūzus grupę apverstų aukštyn kojomis. Kitos komandos taip pat gali pakaišioti pagalių į ratus favoritams.

1 grupės turnyro lentelė:

1.Lenkija2200 55:484
2.Norvegija2200 63:584
3.Kroatija2101 58:552
4.Prancūzija2101 55:542
5.Baltarusija2002 48:560
6.Makedonija2002 46:540

2 grupė

Ši grupė atrodo įdomesnė už pirmą. Kovoje dėl medalių iš šios grupės visi laukia danų ir ispanų ekipų. Danams kovos su C grupės komandomis gali būti varginančios, tačiau prieš prasidedant antrojo etapo kovoms, panašu, kad danai turėtų su šiuo iššūkiu susitvarkyti.

Vokiečiai atrodo pakankamai geri, kad įveiktų rusus ir vengrus, jei pavyks įveikti ir danus, kelias į pusfinalį bus atviras. Savo šanso lauks ir rusai, tačiau pastarieji neatrodo tokie galingi kaip danai, kad iškovotų tris pergales prieš C grupės ekipas. Švedams ir vengrams, net ir iškovojus visas tris pergales, o tai labai miglotos galimybės, net ir to gali būti maža norint patekti į pusfinalį.

2 grupės turnyro lentelė:

1.Danija220061:474
2.Ispanija220056:514
3.Vokietija210156:582
4.Rusija210152:572
5.Švedija200248:510
6.Vengrija200248:570

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)