Alytiškiai savo žiūrovų akivaizdoje nuo pat dvikovos pradžios buvo itin galingai nusiteikę – greitai išsiveržė į priekį – 6:2, 11:5, o pirmąją rungtynių dalį laimėjo 5 įvarčių skirtumu.

39 rungtynių minutę dragūniečiai priartėjo iki minimumo (15:16), tačiau netrukus alytiškiai vėl šoktelėjo į priekį – 24:20.

55 dvikovos minutę „Almeida-Stronglasas“ dar kontroliavo padėtį – 29:25. Netrukus 7 m baudinio neįmetė „Dragūno“ vienas iš lyderių Benas Petreikis ir alytiškiams pakvipo pergale, tačiau čia pasitvirtino posakis: „Nesidžiauk anksčiau laiko“.

58 rungtynių minutę 2 minutėms iš aikštės buvo pašalintas alytiškis Žygimantas Micevičius.

Dragūniečiai nenuleido rankų, kovėsi iš paskutiniųjų ir jų demonstruojamas čempioniškas charakteris davė vaisių – įmesti 4 iš eilės įvarčiai ir rezultatas lygus – 29:29. Tuo alytiškių bėdos nesibaigė – netrukus jie užsidirbo 11 m baudinį, kurį realizavo ir pergalę pajūrio atstovams išplėšė Gražvydas Juška.

Paskutinėmis sekundėmis diskvalifikacinę pražangą užsidirbo „Almeidos-Stronglaso“ rankininkas Mindaugas Visalga.

„Dragūną“ į pergalę vedė Tadas Stankevičius, įmetęs 8 (1 iš 7 m) įvarčius, Benas Petreikis pridėjo 7 (1 iš 7 m), Edvinas Vorobjovas – 5, Remigijus Vaičikauskas – 4, Evaldas Griežė – 3, Gražvydas Juška – 2 (1 iš 7 m), Darius Jasinskas – 1 įv.

Alytiškių gretose Gintautas Adamkevičius įmetė 8 (3 iš 7 m) įvarčius, Irmantas Asakavičius – 7, Žygimantas Micevičius – 6, Rokas Lastauskas – 3, Mindaugas Visalga – 2, Robertas Paužuolis, Aurelijus Sabonis, ir Linas Paliušis – po 1 įv.

Miglius Astrauskas (Klaipėdos „Dragūno“ treneris): „Bandžiau nuteikti vyrus rimtai kovai. Aiškinau, kad Alytaus komanda turi patyrusių, gerų, grėsmingų ir greitų žaidėjų, gera jų gynyba. Pradžioje nepavyko padaryti to, ko norėjau, į aikštę išėjome nenusiteikę ir nekovojome dėl kiekvieno kamuolio. Paskaičiavau, kad net 12 atšokusių kamuolių nepaėmėme, nors mūsų vartininkas žaidė neblogai. Būtent dėl neatkovotų kamuolių alytiškiams pavykdavo pelnyti įvarčius ir pirmą kėlinį pralaimėjome. Antrojo kėlinio pradžioje pabudome, priartėjome prie varžovų, bet kelios apmaudžios klaidos vėl leido jiems atitrūkti. Paskutines dvi minutes, kai alytiškiai liko mažumoje mes įgijome šansą laimėti rungtynes, paėmėme du žaidėjus asmeniškai ir to pasekoje pavyko perimti kamuolius, greitai pereiti į kontraatakas ir pergalingai baigti rungtynes. Buvo labai gražios, kovingos rungtynės ir šį kartą labiau pasisekė mums“.

Eugenijus Gimbutas (Alytaus „Almeidos- Stronglaso“ treneris): „Klaipėdos komanda pateisino ir įrodė kad jie yra lyderiai Lietuvoje. Visas rungtynes žaidė greitu tempu, na ir mums rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų. Norėčiau pagirti klaipėdiečių kovingumą ir užsispyrimą, siekiat pergalės. Savo komandoje norėčiau išskirti gerą vartininko Ryčio Cipkaus žaidimą. Gaila, kad rungtynes pralaimėjome vieno įvarčio skirtumu, buvome verti lygiųjų“

„Dragūnas“ su 15 taškų (7 pergalės, 1 lygiosios, 0 pralaimėjimų) išlieka vienvaldžiu LRL lyderiu, alytiškiai su 9 taškais (4 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai) – penkti.

Tęsiasi „Ūlos“ pergalių serija

Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate pergalingą žygį tęsia Varėnos „Ūlos“ rankininkai – šįkart prieš juos savo aikštėje po itin atkaklios ir įtemptos kovos rezultatu 26:27 (11:10) neatsilaikė HC „Vilnius“ rankininkai.

Varėniškiai rungtynes pradėjo geriau – 3:0, 5:2, tačiau netrukus pabudo ir aikštės šeimininkai – sužaidė atkarpą 5:1 ir persvėrė rezultatą – 7:6.

Vilniečiai minimalia persvara laimėjo pirmąjį kėlinį – 11:10, o antrojo kėlinio pradžioje dar pirmavo – 15:13, 16:14. Tačiau netrukus varžovų vartus ėmė šturmuoti bei vieną po kitos rezultatyvias atakas regzti varėniškiai ir skirtumas jau pakrypo į kitą pusę – 21:18, 24:19.

54 rungtynių minutę „Ūlos“ rankininkai dar pirmavo 6 įvarčių skirtumu – 27:21, tačiau per likusį laiką jau šou demonstravo vilniečiai – pelnė penkis iš eilės įvarčius, o varėniškiams pasižymėti nebeleido. Paskutinėmis rungtynių minutėmis varėniškiai rungtyniavo be pražangas užsidirbusių Tautvydo Mikalausko ir Armino Grigėno.

Visgi vilniečiams pakeisti rungtynių baigtį savo naudai nebepavyko – baigėsi rungtynių laikas.

„Ūlos“ komandą į pergalę vedė Remigijus Čepulis, įmetęs 9 įvarčius, Tautvydas Mikalauskas pridėjo 8 (1 iš 7 m), Gediminas Barysas – 4, Arminas Grigėnas ir Rimantas Palevičius – po 2, Kęstutis Ikasala ir Šarūnas Krisiulevičius – po 1 įv.

HC „Vilnius“ gretose išsiskyrė Marius Panavas, varžovų vartus nuginklavęs 8 kartus, Kostas Plaušinaitis – 4 (2 iš 7 m), Jūris Aganauskas – 4, Andrius Kliorė ir Martynas Žala – po 3, Jonas Petrikejevas – 2, Martynas Lapinskas – 1.

„Ūla“ po šių rungtynių (5 pergalės, 3 pralaimėjimai) pakilo į antrąją LRL turnyrinės lentelės vietą, HC „Vilnius“ rankininkai (4 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai) – šešti.

Granitiečiai nugalėjo HC „Uteną“

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ atstovai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 35:28 (16:14) nugalėjo HC „Utena“ ekipą.

Kauniečiai rungtynes pradėjo galingu spurtu – 7:1, 10:3, tačiau vėliau pabudo ir uteniškiai – sėkmingai sužaidę pirmojo kėlinio pabaigą priartėjo vos per 2 įvarčius – 14:16.

Antrajame kėlinyje kauniečiai vėl šoktelėjo į priekį – 25:18, tačiau banguoto žaidimo neišvengė – 54 rungtynių minutę komandas skyrė 4 įvarčiai – 31:27.

Visgi „Granitas-Gaja-Karys“ kontroliavo rungtynių eigą ir didelės intrigos nebuvo.

Granitiečių gretose nesulaikomas buvo Paulius Šarkauskas, įmetęs 12 įvarčių (1 iš 7 m), Vaidas Drevinskas pasižymėjo 5 kartus, Mindaugas Urbonas ir Lukas Sutkus – po 4, Valdas Jarukas – 3, Algirdas Lazauskas ir Lukas Feoktistovas – po 2, Aurimas Balčiūnas, Edvinas Balčiūnas ir Andrius Šarkus – po 1 įv.

HC „Utena“ komandos gretose išsiskyrė Mindaugas Agurkus, įmetęs 13 (4 iš 7 m) įvarčių, Tadas Mikuckas pridėjo 7 (1 iš 7 m), Marius Deveikis, Andrius Katinas, Tomas Čiužas ir Šarūnas Šeduikis – po 2 įv.

„Granitas-Gaja-Karys“ (5 pergalės, 3 pralaimėjimai) įsitaisė trečioje LRL turnyrinės lentelės pozicijoje, HC „Utena“ rankininkai (visi 8 pralaimėjimai) yra paskutiniai, devinti.

Paulius Šarkauskas (rezultatyviausias rungtynių „Granito-Gajos-Kario“ žaidėjas): „Komandos didžiausia bėda buvo gynyba, pirmame kėlinyje strigome ir puolime. Antrąjį kėlinį atlošėme, padarėme tai, ko treneris prašė ir iš mūsų tikėjosi, gal dėl to antrą kėlinį iš jo veido nedingo šypsena. Po pirmojo rato likome treti, yra kaip yra, bet galėjo būti ir geriau. Šįkart iš savo komandos išskirčiau Luką Sutkų, patiko jis man šiandien (juokiasi).“

Gediminas Paukštė (HC „Utena“ vyr. treneris): „Vyrai kovojo, trūko lygiaverčių pakeitimų, padarėme daug techninių klaidų. Granitiečiai gal ir nejautė, kad mes lygiaverčiai varžovai, bet stengėmės ir kovojome, kiek galėjome. Mums trūksta tikslumo greitose atakose, tikslaus perdavimo ir užbaigimo.“

VHC „Šviesa“ įveikė šiauliečius

Vilniaus VHC „Šviesa“ rankininkai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 29:25 (19:13) nugalėjo vos devyniese į Vilnių atvykusius Šiaulių SM „Dubysos-Gubernijos“ atstovus.

Vilniečiai greitai trūktelėjo į priekį – 5:2 ir kontroliavo rungtynių padėtį – 9:5, 16:9, 19:13.

51 rungtynių minutę šiauliečiai buvo priartėję vos per 2 įvarčius – 22:24, tačiau tuomet tarsi pabudo ir VHC „Šviesa“ – sužaista atkarpa 5:1 ir jau ramiai baigtos rungtynės.

Vilniečių gretose išsiskyrė Vaidas Trainavičius, įmetęs 8 (1 iš 7 m) įvarčius, Skirmatas Plėta prie pergalės pridėjo 6 įvarčius, Tadas Jurelevičius, Artūras Švilpa ir Tadas Tumosas – po , Domantas Čuplinskas – 2 (2 iš 7 m), Mindaugas Sukackas, Tomas Bernatavičius, Lukas Balbierius (1 iš 7 m) ir Laurynas Pacevičius – po 1 įv.

Šiaulių komandoje nesulaikomas buvo Deivydas Virbauskas, įmetęs 11 įvarčių (1 iš 7 m), Paulius Vaigauskas pasižymėjo 5 kartus, Tautvydas Damašauskas, Egidijus Dambrauskas, Artūras Strupas ir Gedvinas Jocas – po 2, Deividas Gorodeckis – 1.

VHC „Šviesa“ (4 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai) po LRL čempionato pirmojo rato užima ketvirtąją vietą, šiauliečiai (1 pergalė, 1 lygiosios, 6 pralaimėjimai) – aštunti.

Deivydas Virbauskas (Šiaulių SM „Dubysa–Gubernija“ komandos žaidėjas): „Šios dienos rungtynes vertinu gerai. Mes šiandien vertėmės be dviejų lyderių, kurie meta įvarčius, todėl tikrai manau, kad gerai pasirodėme. Buvo tikslas – kovoti. Pirmojo kėlinio pradžia mums buvo šiek tiek netikėta, varžovai neįvertino mūsų. Antrame kėlinyje truputį atsileidome. O rungtynių pabaigoje savo žaidimą vertinu labai teigiamai, bet gal pritrūko truputį „oro“. Gynyboje nesustabdėme varžovų greitų atakų, bet pozicinį jų žaidimą mes sulaikėme. O puolimas buvo daugmaž apylygis. Neišsiskyrė nei vienas žaidėjas individualiai. Visa varžovų komanda gerai žaidė“.

Vaidas Trainavičius (Vilniaus VHC „Šviesa“ žaidėjas): „Rungtynes vertinu blogai. Nėra susižaidimo, tarpusavio ryšio... Kiekvienas žaidžia už save – kas ką nori, tas tą daro, todėl ir prastos rungtynės. Pirmąjį kėlinį pradėjome prastai, vaikščiodami. Viduryje truputį įsibėgėjome. Pabaigoje išėjo truputį mažiau žaidžiantys žmonės, ir nieko blogo nepridarė. Antrojo kėlinio pradžia buvo labai bloga, nes žaisdami prieš silpnesnę komandą per 10 min. sugebėjome įmesti tik 2 įvarčius. Labai blogai – taip dar reikia sugebėti. Vėliau po truputį įsivažiavome. Šiandien silpni buvome tiek gynyboje, tiek puolime. Daugiausiai problemų pridarė varžovų linijos žaidėjai. Taip pat daug problemų mums pridarė kraštas – Deivydas Virbauskas. Jis „maudė“ tiek mūsų jaunesnius žaidėjus, tiek vartininką“.

Turnyro lentelė:

1Dragūnas8710255:1936215
2Ūla8503225:1953010
3Granitas8503229:220910
4Šviesa8413233:214199
5Almeida8413217:196219
6Vilnius8413233:22769
7Lūšis8314216:233-177
8Gubernija8116208:247-393
9Utena8008204:295-910

Antrasis LRL čempionato ratas prasidės gruodžio 4 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)