Šį sezoną triskart Lietuvos čempionas G. Bagdonas pradėjo anksti – jau sausio 15-ą jis startavo Autralijoje, Adelaidėje, kur dviratininkai šešias dienas lenktyniavo daugiadienėse „Santos Tour down unter“ varžybose.

Septintus metus Prancūzijos komandai „AG2R la Mondiale“ atstovaujantis lietuvis šį sezoną visose varžybose startuoja su Lietuvos čempiono trispalve pažymėtais marškinėliais, o lenktyniaudamas jau nuvažiavo daugiau nei 3900 „varžybinių“ kilometrų.

Šveicarijos keliais 73-ią kartą vykstančių lenktynių antro etapo metu Gediminas Bagdonas su penkių dviratininkų grupele atsiskyrė nuo pagrindinės grupės ir nuskubėjo į priekį, tikėdamiesi pirmi pasiekti Moržo (Morges) mieste esantį 2 etapo finišą.

Iki rungtynių pabaigos likus 61 km šešių lyderių grupelė 3 min. 37 sek. lenkė juos persekiojusią pagrindinę dviratininkų grupę.

Likus 32 km lyderių grupelėje tebuvo trys dviratininkai, tarp jų ir mūsų šalies atstovas. Lyderiai turėjo 1:36 min. pranašumą.

Likus 18 km iki pagrindinio finišo nuo trejeto atsiskyrė ir į priekį nuvažiavo šveicaras Stefanas Kungas, atstovaujantis „Team Groupama-FDJ“ komandą.

Iš buvusio lyderių trejeto du dviratininkai (Gediminas Bagdonas ir dar vienas dviratininkas), suvieniję pastangas poroje, iš visų jėgų mynė pedalus bandydami pavyti į priekį nutolusį šveicarą, bet to nepakako – likus 6 km iki etapo finišo pagrindinė grupė pasivijo šiuos du bėglius.

Liko neatsakytas esminis klausimas: ar pavyks pagrindinei grupei, lėkusiai pašėlusiu greičiu finišo link, pavyti ir aplenkti ilgą laiką priekyje nedidelėje grupelėje, o paskutinius 17 km vieną važiavusį šveicarą?

Grupei to padaryti nepavyko ir 25-erių šveicaras S. Kungas tapo etapo nugalėtoju, nuvažiavęs 174,4 km atstumą per 4.10:59 val.

Antrą vietą užėmęs 28-ių metų airis Samm'as Bennet'as iš „BORA-hansgrohe“ komandos, jis 59 sek. atsiliko nuo nugalėtojo. Trečias – 28-erių italas Sonny Colbrelli iš „Bahrain Merida“ komandos.

Gediminas Bagdonas finišavo kartu su pagrindine grupe ir užėmė 98-tą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)